Thorning vil redde 12.500 med ny akutpakke

Regeringen præsenterer i dag en ny akutpakke, der skal hjælpe dem, som står til at ryge ud af dagpengesystemet fra årsskiftet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan onsdag præsentere en ny akutpakke, der skal redde dem, der risikerer at ryge ud af dagpengesystemet efter nytår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er klar med en ny akutpakke, som ifølge Jyllands-Posten og DR skal skaffe arbejde til 12.500, som vil ryge ud af dagpengesystemet efter nytår på grund af den forkortede dagpengeperiode.

- Vi har hele tiden været optaget af de mennesker, der er på vej til at miste deres dagpengeret. Derfor laver vi den her aftale nu, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

Hun kalder aftalen for en ekstraordinær pakke, der vil gøre en forskel ude i de familier, der er i fare for at miste dagpenge.

- 12.500 akutjob er noget, der gør en forskel. Også ude i de familier, hvor man er begyndt at blive lidt bekymret, siger Helle Thorning-Schmidt til TV 2 News.

Aftalen er kommet i stand sammen med Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Dansk Arbejdsgiverforening, og den handler i store træk om at arbejdsgivere vil modtage op til 25.000 kroner i præmie, hvis de ansætter den af to ansøgere, der står til at miste dagpengeretten i et såkaldt akutjob.

Statsministeren roser arbejdsgiverne for at bakke op om ordningen.

- Vi er meget imponerede over arbejdsgiverne. Både private og offentlige er gået ind i den her aftale. De påtager sig et samfundsansvar,

og det er vi meget glade for, siger hun og tilføjer:

- Det vil vi gerne kvittere for, ved at de får en jobpræmie for de job, de skaffer, siger hun til DR Nyheder.

De 12.500 job er dog ikke nye job, men job som bliver reserveret til dem, der er i fare for at falde ud af dagpengesystemet til nytår:

- Det er job, der er målrettet de mennesker, der er i fare for at opbruge deres dagpengeret nu, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

Det er regeringens plan, at akutpakken kan træde i kraft i november, når finansloven er faldet på plads. Statsministeren oplyser, at ordningen gælder frem til sommeren 2013 og håber på et politisk flertal for aftalen.