Thorning: »Vi vil da gerne have Ole Sohn med hos os«

Statsminister Helle Thorning-Schmidt byder den tidligere SFer Ole Sohn hjerteligt velkommen hos Socialdemokraterne.

Arkivfoto 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) velsignelse, at den mangeårige SF-profil Ole Sohn nu vil bytte sit gamle parti ud med Socialdemokraterne.

»Han er da velkommen, og han kender os jo rigtig godt og har foretaget et valg på baggrund af sin politiske overbevisning,« siger statsministeren.

Ole Sohn valgte tirsdag at forlade SF som det tredje medlem efter partiets regeringsexit torsdag i sidste uge som følge af dyb intern splittelse i partiet på grund af salget af DONG-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Især Ole Sohn var skarp i sin kritik af især fem af sine partifæller, som var imod salget, og han kaldte forløbet »det mest pinlige og latterlige«, han havde været med til.

Men selv om SFerne har travlt med at lange ud efter hinanden, er Helle Thorning-Schmidt klar til at byde Ole Sohn velkommen.

»Vi vil da gerne have Ole Sohn med hos os. Jeg kender ham rigtig godt og har arbejdet tæt sammen med ham - også da han var på ministerholdet, og han er hjertelig velkommen,« siger hun.

Ole Sohn var forsvarsordfører for SF, og han har tidligere været gruppeformand i partiet samt siddet som erhvervs- og vækstminister fra oktober 2011 til oktober 2012. Han har desuden været formand for Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) i en årrække.

Med sit farvel til SF følger Ole Sohn dermed efter tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S), der har byttet SF ud med Socialdemokraterne, og nu forhenværende miljøminister Ida Auken (R), der er blevet radikal.