Thorning: Vi tæller ikke dage

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, afviser, at familien har talt dage for at undgå, at hendes mand skulle betale skat i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den socialdemokratiske formand, Helle Thorning-Schmidt, og hendes familie har ikke talt dage for at undgå, at hendes mand har skullet betale skat i Danmark.

Og familien kommer heller ikke til det i fremtiden.

Dokumentation: Dét skriver SKAT til Helle Thorning-Schmidt

Det fastslår Helle Thorning-Schmidt, efter at Skat nu har afgjort, at Kinnock, der arbejder i Schweiz, ikke var skattepligtig i Danmark i 2007, 2008 og 2009.

- Brevet er på ni sider, men afgørelsen er på to linjer, og den er, at han ikke er skattepligtig i nogen af de nævnte år, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News.

Thomas Larsen: Thorning tilbage i kampen

Hun afviser samtidig beskyldningerne fra Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, om, at familien har bedrevet skattespekulation ved at tælle de dage, Kinnock har kunnet være i Danmark uden samtidig at blive skattepligtig.

Din mening: Styrker frifindelsen Thornings statsministerchancer?

- Vi har jo ikke talt dage. Vi lever, som vi gør, og det betyder, at hver gang Stephen har mulighed for at komme til Danmark i weekenderne, så kommer han selvfølgelig til Danmark. Vi vil jo gerne være sammen som familie, det er jo her børnene er, siger hun og gentager:

- Men vi har aldrig siddet og talt dage, men intuitivt vidst, at vi fulgte reglerne. Og det viser sig nu, at det er det, vi har gjort. Skats afgørelse er meget, meget klar.

/ritzau/

TV - Thomas Larsen: Hvad betyder det at Thorning klarer frisag: