Thorning: »Vi har bestemt ikke set den sidste reform«

Den radikale leder, Morten Østergaard, har i weekenden bebudet flere skrappe reformer i stil med dagpengereformen. Statsministeren er enig i reformkursen, men vil ikke forholde sig til dagpengeområdet.

Reformvejen er den rigtige vej at gå. Det betoner statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under tirsdagens spørgetime i folketingssalen, efter økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) i weekenden har bebudet flere skrappe reformer for at gøre op med forsørgerstaten.

Den radikale leder har meldt ud, at et opgør med forsørgerstaten blandt andet skal ske på dagpengeområdet - et område, hvor Socialdemokraterne og de Radikale langt fra er enige.

Og selvom Helle Thorning-Schmidt bakker sin vicestatsminister op i behovet for reformer, vil hun direkte adspurgt ikke forholde sig til, hvad der skal ske på dagpengeområdet.

»Når Morten Østergaard har en ambition om, at vi skal have flere på arbejdsmarkedet, end der forsørges, så synes jeg da, at det er en rigtig god idé,« lyder statsministerens svar.

Hun erklærer sig samtidig positiv over for den radikale leders mål om, at tre millioner danskere konstant skal være i arbejde, men hun vil ikke gå konkret ind i, hvor der skal reformeres. Én ting vil Helle Thorning-Schmidt dog gerne fastslå:

»Vi har bestemt ikke set den sidste reform af det danske samfund.«

Under spørgetimen bekræfter statsministeren dog de rygter, der længe har svirret om, at der kommer nye initiativer på vækstområdet fra regeringens hånd.

»Nu vil regeringen lægge nye forslag frem, som skal skabe mere vækst. Det sker inden for nogle måneder,« siger Helle Thorning-Schmidt.