Thorning: Velfærdsrettigheder ændrer dansk politik

Helle Thorning-Schmidt siger, at Socialdemokraternes velfærdsrettigheder er ny måde at tænke politik på, som ændrer forholdet mellem borgere og politik.

Forholdet mellem borgere og politikere bliver fundamentalt ændret, hvis Socialdemokraternes forslag om velfærdsrettigheder bliver vil virkelighed. Det sagde den socialdemokratiske formand, Helle Thorning-Schmidt, da hun torsdag præsenterede partiets nye velfærdsudspil, der blandt andet indeholder 29 konkrete mindstekrav til, hvad man som borger kan forvente at modtage af offentlig service.

- Det er en helt ny måde at tænke velfærd på. Velfærdsrettigheder ændrer forholdet mellem borgerne og politikerne. Borgerne får bedre mulighed for at kontrollere politikere. Det er et farvel til en metode, hvor politikerne diskuterer, hvem der har givet flest milliarder til offentlig service. Det giver en ny gennemsigtig styring med udgangspunkt i borgerne, sagde Helle Thorning-Schmidt og slog fast, at velfærdsrettigheder er en metode, og de første 29 blot er en start.

- Det er et dynamisk redskab og en metode, vi vil anvende konsekvent, sagde Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/