Thorning: Thulesen Dahl er bange for regeringsansvar

Statsministeren rette en skarp kritik mod DF-formanden Kristian Thulesen Dahl, fordi hun mener, han er bange for at tage det ansvar, der følger med, når man går i regering.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt angriber DF's formand Kristian Thulesen Dahl for at løbe fra ansvaret. (Foto: Torkil Adsersen) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er bange for at tage de knubs, der følger med at gå i regering. Han løber fra ansvaret.

Sådan lyder kritikken fra statsminister Helle Thorning-Schmidt til Thulesen Dahls melding om, at DF ikke skal have ministerposter i en eventuel Løkke-regering efter valget.

Kristian Thulesen Dahl har blandt andet begrundet sin beslutning med, at han ikke vil ende som SF og løbe risikoen for at blive taget som gidsel for en forkert borgerlig politik. Den holdning giver Thorning ikke meget for.

I sit første hårde angreb på ham, siden DF-formanden kom med sit nej til at gå i regering, siger hun, at ’han sejler under bekvemmelighedsflag’.

»Det betyder, at DF har mulighed for at bruge alle de penge, de vil på alle mulige ting, som de mener, lyder godt. Men man skal have tingene til at hænge sammen økonomisk. Det slipper DF for at vise, fordi de ikke ønsker at tage det store ansvar. Det giver også en bekvemmelighed, for deres vigtigste mærkesag er, at Lars Løkke skal være statsminister. Men de behøver ikke at tage ansvar for hans nulvækst. Er man et stort parti, skylder man at tage ansvaret og de knubs, det giver,« siger Helle Thorning-Schmidt.