Thorning: Theil må tage afstand fra aktion

Helle Thorning-Schmidt byder Pernille Rosenkrantz-Theil velkommen som socialdemokrat, men erkender, at hun er overrasket over skiftet.

Foto: Rune Evensen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, byder Pernille Rosenkrantz-Theil velkommen som nyt medlem af partiet.

- Jeg er glad for, at hun har valgt Socialdemokraterne og siger varmt velkommen til hende, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Men partilederen løfter samtidig pegefingeren. For Pernille Rosenkrantz-Theil, der tidligere har været en markant profil for Enhedslisten, bærer med sig i bagagen, at hun ikke ville tage afstand fra en aktion på Christiansborg i 2003, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og udenrigsminister Per Stig Møller (K) blev overhældt med rød maling. Det skulle symbolisere, at de have blod på hænderne som følge af krigen i Irak.

- Jeg kan lige så godt sige, at det regner jeg selvfølgelig med, hun vil nu. Jeg tager selv skarp afstand fra det. Jeg mener slet ikke det hører hjemme i et demokrati, så socialdemokraternes holdning er fuldstændig klar på det punkt. Alle former for chikane af politikere er uhørt i et demokrati, siger Helle Thorning Schmidt.

Spørgsmål: Så når hun melder sig ind hos jer, tager hun samtidig afstand fra det?

- Jeg har ikke tænkt mig at quizze hende på det spørgsmål, men jeg går ud fra, at hun er imod, at man på nogen måde kan tillade sig at chikanere politikere, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun erkender, at hun blev overrasket over, at Pernille Rosenkrantz-Theil valgte at skifte til Socialdemokraterne.

- Ja, det gjorde det faktisk. Det havde jeg ikke regnet med, at hun ville, når hun kommer helt fra Enhedslisten. Men hun har åbenbart gjort sig nogle grundige overvejelser, så derfor håber jeg, at hun er enig i hovedkernen af det, som Socialdemokraterne mener. Det går jeg ud fra, når hun melder sig. Vi er et bredt parti, så hun er selvfølgelig velkommen, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/