Thorning skal på charmeoffensiv i Kina

Med en række af de største danske virksomheder i ryggen drager statsministeren til Kina for at styrke det dansk-kinesiske samarbejde.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal på charmeoffensiv i Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) når knap at vende hjem fra NATO-topmødet i Wales, før hun stiger på et fly, der går i den stik modsatte retning.

Fra 9. til 12. september skal hun sammen med klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S) på charmeoffensiv i Kina.

Besøget skal være med til at styrke de politiske og erhvervsmæssige relationer mellem Kina og Danmark, så dørene kan åbne sig for mere handel mellem de to lande.

»Statsministerens besøg skal desuden fremhæve nogle af dansk erhvervslivs spidskompetencer,« lyder det i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Med sig til at fremme det formål har de tre ministre en række ledere fra nogle af de største danske virksomheder, heriblandt topchefer fra Lego, A.P. Møller-Mærsk, Danfoss, Arla, Novozymes, Kopenhagen Fur og Velux.

Derudover vil blandt andre Dansk Industri og Dansk Erhverv have repræsentanter med på turen.

Udover det erhvervsmæssige fremstød skal statsministeren åbne en udstilling om H.C. Andersen og holde tale for studerende på Tianjin Universitet.