Thorning på charmeoffensiv i Bilka

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) besøgte mandag Bilka i Ishøj. Det sker i forlængelse af statsministeren i sin nytårstale sagde, at flygtninge og indvandrere fremover skal arbejde for kontanthjælpen. Og netop i Bilka arbejder man målrettet med at integrere indvandrere på arbejdspladsen. Se besøget her.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Thorning har skudt valgkampen i gang. I sin nytårstale gjorde hun det klart, at der skal tales flygtninge og integration, og dagen efter satte Socialdemokraterne en storstilet kampagne i søen. »Det Danmark, du kender« var punch-linen.

Straks efter var Dansk Folkeparti på banen. Thorning har stjålet vores politik, var Søren Espersens (DF) kommentar til kampagnen.

Men det er grebet ud af den blå luft er Thornings forsvar.

»Vi har ikke taget deres politik. DF har jo opfundet det her til lejligheden,« svarer Helle Thorning-Schmidt.

Strammere regler for familiesammenføring og strammere krav til flygtninge på kontanthjælp. Er det ikke DF-politik?

»Nej, det er god socialdemokratisk politik, som er naturligt at gennemføre for en socialdemokratisk ledet regering. Dansk Folkeparti har valgt en anden vej, men Lars Løkke som statsminister. Det betyder helt sikkert, at man ikke kan komme til at føre socialdemokratisk politik.«

Som et led i S-kampagnen, var Thorning taget til sin gamle arbejdsplads. Bilka i Ishøj. Her blev hun vist rundt og hørte om den vellykkede integration, som varehuset kan prale af.

Se videoen fra Bilka-besøget og hør Helle Thorning svare på DF's kritik.