Thorning nævnes som briternes favorit til EU-topjob

Hun er yngre, dristigere og mere tilbøjelig til at føre EU-Kommissionen på en ny kurs, lyder karakteristikken af Helle Thorning-Schmidt fra en kilde tæt på den britiske premierminister, David Cameron.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) - her ved tirsdagens afslutningsdebat - nævnes igen i forbindelse med et EU-topjob. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er en af den britiske premierminister, David Camerons, favoritter til posten som formand for EU-Kommissionen. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

En kilde i den britiske regering fremhæver ifølge avisen Thorning-Schmidt som en af flere »højtkvalificerede« kandidater til posten. Hun beskrives som »yngre, dristigere« og mere tilbøjelig til at »føre EU-Kommissionen på en anden kurs«.

Ifølge The Telegraph har Cameron også et godt øje til en anden kvindelig kandidat, direktøren for Den Internationale Valutafond, franske Christine Lagarde.

Det er en kendt sag, at den britiske premierminister ikke bryder sig om Luxemburgs tidligere premierminister Jean-Claude Juncker, der ellers er de konservatives officielle kandidat til topposten.

På et møde tirsdag i Sverige med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og premierministrene fra Sverige og Holland sagde Cameron, at han så frem til at diskutere potentielle kandidater til topjobbet.

Den tidligere britiske EU-kommissær, Neil Kinnock, der i parentes bemærket også er far til Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, har kritiseret Cameron for at have vraget Jean-Claude Juncker som kommissionsformand.

Ifølge The Telegraph har Lord Kinnock fra sin position i det britiske Overhus kritiseret Cameron for at stække sin egen indflydelse på valget af den fremtidige kommissionsformand ved så entydigt at vende tommelfingeren ned til Juncker.