Thorning-møder blev holdt uden referat

Det er usædvanligt, at der ikke er taget notater eller referater af Peter Lofts møder om Thornings mands skattesag.

Departementschef Peter Loft forbindes nu også til sagen om Henriette Kjærs mand, Erik Skov Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem møder nåede departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, at holde med Skat København om Helle Thorning-Schmidts og hendes mands skattesag. Møderne har rejst spørgsmålet om, hvorvidt Loft rolle i den kontroversielle sag.

Offentligheden skal dog ikke regne med at få besvaret spørgsmålet gennem notater eller referater af møderne. Det skriver ekstrabladet.dk.

For den slags er slet ikke foretaget. Det fremgår af en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået i direktør for Skat København Erling Andersens kalender.

"Det skal oplyses, at der ikke forefindes dagsordener, og at der ikke er ført notat eller referat ved møderne", står der.


Ekspert i forvaltningsret ved CBS professor Claus Haagen Jensen understreger, at han ikke kan forholde sig proceduren omkring de konkrete møder. Men:

- Det er generelt usædvanligt, at der ikke tages referat af møder om nogenlunde vigtige emner, siger han til Ekstra Bladet.

- Hvis der kommer faktiske oplysninger frem af væsentlig betydning, så skal det noteres ned. Det fremgår offentlighedsloven, fortsætter Claus Haagen Jensen.

Både departementschef Peter Loft og Erling Andersen fra Skat København skal nu redegøre for deres roller i skattesagen.

Erling Andersen fortæller, at det vil indgå i hans redegørelse til skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), hvorfor der ikke er taget referat af møderne.

/ritzau/