Thorning lykønsker præsident Obama

I sin officielle lykønskning kalder statsminister Helle Thorning-Schmidt den amerikanske præsident et »inspirerende menneske«.

ARKIVFOTO. Thorning og Obama i februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: LARRY DOWNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg vil gerne lykønske præsident Obama med genvalget.

Sådan skriver statsminister Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse efter præsident Barack Obamas valgsejr.

- Jeg glæder mig til at fortsætte det tætte samarbejde. Jeg har mødt præsidenten i flere sammenhænge. Han er et inspirerende menneske med klare visioner for fremtiden. Især i krisetider har vi brug for visionære ledere, der skaber sociale forbedringer, holder sammen på fællesskabet og sikrer job og muligheder for de mange, skriver hun videre og tilføjer, at Danmarks forhold til USA er afgørende for vores sikkerhed og vores velstand.

- Vi deler mange værdier og interesser med USA. Vi skal fortsat have et stærkt samarbejde om de økonomiske udfordringer. Det er vigtigt for at skabe vækst og arbejdspladser. Vi skal også fortsat have et stærkt samarbejde med USA om politiske udfordringer og på områder, der har betydning for vores fælles sikkerhed.

Det gælder ikke mindst i Afghanistan, hvor afghanerne er i gang med at overtage ansvaret for sikkerheden i deres eget land. Vi har også fælles interesser, når det gælder samarbejdet i NATO og i kampen mod pirateri og terror, skriver Helle Thorning-Schmidt.