Thorning letter Skattekommissionens arbejde

Statsminister Helle Thorning-Schmidts offentliggørelse af den fulde afgørelse i skattesagen mod hende og hendes mand, Stephen Kinnock, kan lette arbejdet for Skattekommissionens arbejde, siger formand.

Helle Thorning (S) har overraskende valgt at dementere rygter om mandens seksualitet og fremlægge hele Skats afgørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har tidligere afvist at offentliggøre den fulde afgørelse af skattesagen fra 2010 imod hende og hendes mand, Stephen Kinnock.

I afgørelsen forekommer der personlige oplysninger, som statsministeren hidtil selv har vurderet som personfølsomme, men lørdag valgte hun at lægge Skats omstridte ni siders afgørelse frem.

Tirsdag indleder Skattekommissionen en undersøgelse af, hvorvidt der var politisk indblanding i skattesagen fra 2010, og de nyligt offentliggjorte dokumenter kan lette arbejdet for kommissionen, vurderer formand for kommissionen, Lars E. Andersen.

- Vi er i den nye situation, at Helle Thorning-Schmidt nu har offentliggjort den fulde skatteafgørelse, og det letter måske vores arbejde, siger han.

Han vurderer, at det muligvis bliver nødvendigt at citere fra afgørelsen, når Skattekommissionen i næste uge går i gang med at afhøre de mange vidner i skattesagen.

- Det er jo et spørgsmål om, hvorvidt det skal ske for åbne eller lukkede døre. Det er klart, at hvis afgørelsen nu ligger frit tilgængelig, så ville det vel være ret oplagt, at spørgsmålet, om hvorvidt dørene skal lukkes, ikke kommer op. Så på den måde kan man sige, det er blevet enklere for os, siger Lars E. Andersen.

Udover offentliggørelsen af Skats afgørelse valgte Helle Thorning-Schmidt samtidig offentligt at afvise rygter om, at hendes mand, Stephen Kinnock, er homoseksuel/biseksuel.

Det sker, efter at hun af Skattekommissionen er blevet oplyst om, at der i et bilag fra Skat står, at parrets revisor har udtalt, at Stephen Kinnock er homoseksuel/biseksuel.

Lars E. Andersen ønsker ikke at kommentere på, hvorfor det har været vigtigt at medtage dette dokument i skattesagen.