Thorning-kritisk socialdemokrat ventes at få attraktiv kreds

Efter alt at dømme bliver det den tidligere DSU-formand og interne S-kritiker Peter Hummelgaard, der overtager Karen Hækkerups gamle Tårnby-kreds. Der er ikke kommet andre kandidater, fortæller kredsformand.

Peter Hummelgaard får efter al sandsynlighed Karen Hækkerups gamle kreds - Tårnby-kredsen. Fold sammen
Læs mere

Den attraktive Tårnby-kreds blev ledig, da Karen Hækkerup forlod dansk politik i oktober, og det bliver efter alt at dømme Peter Hummelgaard (S), der overtager pladsen og bliver den socialdemokratiske højborgs folketingskandidat.

På et kredsrepræsentantskabsmøde mandag aften klokken 19 ventes kredsen enstemmigt at pege på den tidligere DSU-formand, da der ikke er opstillet nogen modkandidater, fortæller kredsformand Thomas Johansson (S).

»Vi har med glæde kunnet konstatere, at Peter ikke har fået modkandidater. Og det, vi hører fra vores medlemmer, er, at de er rigtig glade for Peter. Så vi forventer helt klart, at det går som en enstemmig vedtagelse på kredsrepræsentantskabsmødet i aften,« siger han.

Peter Hummelgaard har siden 2012 været folketingskandidat for Socialdemokraterne i Sundbyøster-kredsen på Amager, men Tårnby-kredsen er mere attraktiv, da langt flere stemte på Liste A i Tårnby end i Sundbyøster ved det seneste folketingsvalg.

Han er uddannet jurist og var formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i årene 2008-2012. I dag er han rådgiver i fagforbundet 3F og chefredaktør på den socialdemokratisk orienterede netavis PioPio.dk.

Desuden er Hummelgaard kendt som en særdeles skarp kritiker af Helle Thorning-Schmidt (S) og S-toppen. Han har især langet ud efter regeringens økonomiske politik og salget af DONG-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der i januar sendte SF ud af regeringen.

Netop Hummelgaards kritik af den socialdemokratiske top er da også noget, der har været med i overvejelserne i kredsen, betoner Thomas Johansson.

»Det er klart, at Peters udmeldinger om regeringens førte politik har vundet genklang hos en del af vores medlemmer. Og det er selvfølgelig noget, vi har taget ind i overvejelserne,« siger Tårnby-kredsformanden.

»Vi er også godt klar over, at man har større frihed til at kritisere regeringen, når man ikke sidder i Folketinget. Men Peter har på mange områder sat fingeren på nogle meget ømme punkter, som vi jo nok i et vist omfang mener, at den førte politik ikke har haft så meget fokus på,« uddyber Thomas Johansson og pointerer samtidig, at det er med det in mente, at regeringen er sammensat af to partier »med forskellige interesser, og at man må give og tage, hvad man kan få«.

Derfor er Tårnby-kredsen »udmærket tilfredse med Peters måde at håndtere tingene på«, understreger Thomas Johansson.

På mandagens møde deltager repræsentanter fra de tre partiforeninger i Tårnby-kredsen, Kastrup, Dragør og Tårnby.

En enig kredsbestyrelse har allerede peget på Peter Hummelgaard som folketingskandidat, og det skal så formelt vedtages på det ekstraordinære kredsrepræsentantskabsmøde.