Thorning kan indkaldes som vidne hos kommission

Det er kommissionen alene, der afgør, hvem der skal indkaldes som vidner i skattesagen.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), hendes mand, Stephen Kinnock, og en hver anden mulig part i sagen om, hvordan statsministerens skatteoplysninger havnede på forsiden af B.T. kan blive indkaldt som vidner, når undersøgelseskommissionen begynder sin kulegravning.

Det siger justitsminister Morten Bødskov (S) onsdag på et pressemøde.

- Det er kommissionen, der afgør det, siger ministeren som svar på, om hans statsminister kan blive indkaldt som vidne.

I udgangspunktet skal Thornings afgjorte skattesag ikke indgå i kommissionens arbejde, men hvis kommissionen finder det nødvendigt, kan sagen inddrages.

Intet live-TV fra undersøgelse

Kommissionen, der kommer til at bestå af tre medlemmer og skal ledes af en landsdommer, får to år til arbejdet, som skal belyse sagen fra alle sider. De to andre medlemmer vil være henholdsvis en advokat, der udpeges efter indstilling fra Advokatsamfundet, og en universitetsjurist med »særlig indsigt i offentligretlige spørgsmål.«

Hvor TV 2 News allerede har været ude og melde sig klar til at sende live fra vidneafhøringerne i sagen, skal man dog ikke regne med, at det bliver aktuelt, lyder det fra ministeren.

- Den omstændighed, at møderne som udgangspunkt er offentlige er ikke ensbetydende med, at der vil kunne TV-transmitteres, siger Morten Bødskov (S).

Han henviser til tidligere kommissioners arbejde, der ikke før har været vist på TV.

Se Bødskovs pressemøde: