Thorning: Jeg ville hellere have diskuteret direkte

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, ærgrer sig over, at Københavns overborgmester og andre partifælder drøfter partipolitik i aviserne og ikke direkte med hende selv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, kommer nu med et overraskende angreb på Socialdemokraternes partiledelse og kritiserer indsatsen under valget i skarpe vendinger.

Og det ærgrer partiformand Helle Thorning-Schmidt, at hun ikke bliver konfronteret med kritikken først men i stedet skal læse om den i medierne.

- Jeg synes, at det er naturligt, at hvor socialdemokrater mødes, diskuterer de politik. Det er jo ikke sikkert, at jeg er enig med dem, men jeg vil hellere diskutere med dem direkte end i avisernes spalter og på TV 2, sagde Helle Thorning-Schmidt sent tirsdag aften, da TV 2 konfronterede hende med det åbne kritiske brev, der er lagt ud på Socialdemokraterne i Københavns hjemmeside.

- Men jeg synes det er rigtigt at se på en valgkamp, hvor resultaterne ikke blev, som vi gerne ville have det. Det gør vi også selv i folketingsgruppen. Jeg er så ikke enige med dem i det, de siger, men jeg synes det er udemærket, at alle tager en diskussion, siger Helle Thorning-Schmidt.

Gruppen med overborgmester Ritt Bjerregaard i spidsen langer blandet andet hårdt ud efter Helle Thorning-Scmidts retorik under valgkampen.

»Velfærd frem for skattelettelser er ikke politik – det er et slogan!«, står der i det åbne brev.

Men Socialdemokraternes partiformand fastholder, at budskabet er rent politisk og det var det, man forsøgte at overbevise vælgerne om.