Thorning: Jeg gengav bare de oplysninger, jeg fik efter angrebet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fastholder, at hun fik fejlagtige oplysninger om sikkerheden ved synagogen under terrorangrebet i København.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fastholder, at hun fik fejlagtige oplysninger om sikkerheden ved synagogen under terrorangrebet i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var først for nylig, det gik op for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at det, hun fortalte den internationale presse et par dage efter terrorangrebet i København, ikke stemte overens med virkeligheden.

Det forklarer hun i et interview med TV 2 News.

Statsministeren sagde til de udenlandske journalister, at sikkerheden straks blev skærpet ved synagogen i Krystalgade, da en terrorist havde angrebet et debatarrangement i kulturhuset Krudttønden.

I rapporten, som Rigspolitiet har lavet om forløbet, fremgår det derimod, at det tog politiet fire timer, før der blev iværksat bevogtning ved synagogen.

»Jeg gengiver bare det billede og de oplysninger, jeg har fået i dagene efter angrebet. Hvorfor skulle jeg gøre andet,« svarer Helle Thorning-Schmidt på spørgsmålet om, hvorfor hun fortalte den internationale presse, at sikkerheden blev skærpet straks.

Helle Thorning-Schmidt ønsker ikke at fortælle, hvem der har bibragt hende den fejlagtige oplysning.

»Jeg vil ikke gå nærmere ind i det,« siger hun til TV 2 News.

Hun ønsker heller ikke at forholde sig til, om hun føler sig misinformeret i sagen.

Statsministeren fortæller, at det først var i forbindelse med færdiggørelsen af Rigspolitiets redegørelse, at hun fandt ud af, at hendes forklaring ikke stemte overens med virkeligheden.

I interviewet med TV 2 News bliver hun desuden spurgt, om der er en sammenhæng mellem den konkrete sag og Jens Madsens afgang som chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET).

»Jeg har ingen kommentarer til ansættelser i Justitsministeriet,« siger Helle Thorning-Schmidt.