Thorning: Intet udestående med skat

Den socialdemokratiske formand afviser alle B.T.s anklager om, at hun mangler at betale penge tilbage i skat.

Helle Thorning-Schmidt afviser alle anklager om skattesnyd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, afviser alle anklager fra dagbladet B.T. om, at hun uberettiget har brugt sin britiske mands skattefradrag i perioden fra 2000 til 2005.

- Jeg ved ikke, hvad du snakker om. Jeg har ikke noget udestående med Skat og har aldrig haft det. Og jeg er aldrig nogensinde blevet bedt om at betale nogen penge tilbage til Skat, siger Helle Thorning-Schmidt til B.T.

B.T. mener at kunne afsløre, at Skat for tre år siden opgav at få Helle Thorning-Schmidt til at tilbagebetale et betydeligt beløb, som hun siden 1999 har betalt for lidt i skat.

Fortrolige dokumenter

Avisen har fået adgang til fortrolige dokumenter om en skattesag fra 2008, der ifølge avisen viser, at Helle Thorning-Schmidt uberettiget har udnyttet sin britiske ægtefælle Stephen Kinnocks danske skattefradrag fra 1999 til 2008 og dermed i flere år betalt for lidt i skat af sin løn fra først Europa-Parlamentet og siden 2005 fra Folketinget.

Men den udlægning er Socialdemokraternes formand altså ikke enig i:

- Jeg har ikke noget udestående med Skat, og det har Skat også bekræftet. Jeg er ikke blevet bedt om at betale nogen penge tilbage overhovedet, og jeg tror egentlig, mine skatteforhold er blevet gennemgået nøjere end de fleste andre danskeres, siger Thorning-Schmidt til B.T.