Thorning indleder kampagne blandt kassedamer og køtilbud

Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøgte mandag Bilka i Ishøj for at sætte fokus på, hvordan flere med anden etnisk baggrund end dansk kommer i arbejde.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøgte Bilka i Ishøj mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mellem lyserøde og gule reklameskilte, kyllingefileter på tilbud og måbende kunder spadserede Helle Thorning-Schmidt (S) mandag rundt i Bilka i Ishøj.

Statsministeren var taget hjem til Vestegnen for at snakke med supermarkedets ansatte med anden etnisk baggrund end dansk.

Bilka-butikken i den københavnske forstad har nemlig vist særlige evner til at ansætte netop den befolkningsgruppe, som Socialdemokraterne med en ny kampagne og et nytårsforsæt fra partilederen vil have flere af ude på de danske arbejdspladser. Cirka en tredjedel af de ansatte i Ishøj Bycenters Bilka har anden etnisk baggrund.

»Bilka er en arbejdsplads, hvor man er rigtig god til at få mennesker med anden etnisk baggrund ind. Det er vigtigt, at man kan skabe job, for det er det allerbedste, man kan gøre for folk med anden etnisk baggrund,« lød det fra Helle Thorning-Schmidt, der selv har en fortid som medarbejder i supermarkedets pølsebod.

Under sit besøg mandag mødte Helle Thorning-Schmidt blandt andre Kemal Can Arslan, der er områdeleder for frugt- og grøntafdelingen.

Under sit besøg mandag mødte Helle Thorning-Schmidt blandt andre Kemal Can Arslan, der er områdeleder for frugt- og grøntafdelingen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

»Da jeg var færdig med HG (handelsskolernes grundforløb, red.) kom jeg herind og blev elev og lukkeansvarlig. Efter det fik jeg lov at fortsætte her,« fortalte Kemal Can Arslan, som har en omgangskreds med mange arbejdsløse.

»Vi skal ind på arbejdsmarkedet, for vi er en del af samfundet. Jeg anser mig selv som dansker, så vi skal ind og arbejde for samfundet og være taknemmelig for at bo her,« erklærede han.

I sin nytårstale varslede Helle Thorning-Schmidt nye og strengere vilkår for flygtninge og indvandrere, som »skal arbejde mere for ydelsen, og det skal helst være på en arbejdsplads«.

De nye toner og den nye kampagne med overskriften »Det Danmark du kender« er blevet beskyldt for at lægge sig opad Dansk Folkepartis retorik, der ofte har slået på fædrelandet og de danske værdier.

Det afviste Helle Thorning-Schmidt dog.

»Det er god socialdemokratisk politik, som er naturlig at gennemføre for en socialdemokratisk-ledet regering,« sagde hun mandag i Bilka.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøgte Bilka i Ishøj mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Desuden er statsministeren blevet klandret for at overstråle sit parti ved i kampagnen at tale meget i »jeg«-form og pryde de store annoncer med sit billede.

Bilka-kunden Kanne Nielsen, der har boet i Ishøj siden 1975, synes dog ikke, at der er for meget Helle.

»Det tænker jeg ikke på. Det er jo hende, der er toppen af det, så jeg går ud fra, hun har baglandet i orden også,« sagde hun efter et glimt af statsministeren i Bilka.