Thorning: Hedegaard er godt valg

Helle Thorning-Schmidt er tilfreds med Connie Hedegaard som kommissær, men tvivler på, om Lykke Friis kan leve med Dansk Folkeparti og Venstres "mørkemænd".

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt er tilfreds med udpegelsen af den konservative Connie Hedegaard som Danmarks næste EU-kommissær.

- Det er et fornuftigt valg. Det bakker vi op om. Connie Hedegaard er dygtig, hun har et godt netværk og kvalifikationerne til at blive en god kommissær, siger Helle Thorning-Schmidt.

Derimod sætter S-formanden spørgsmålstegn ved, om prorektor ved Københavns Universitet, EU-eksperten Lykke Friis, vil falde til som regeringens nye klima- og energiminister.

- Jeg kender Lykke Friis. Hun er dygtig på mange måder. Men det, som jeg undrer mig over i dag, det er selvfølgelig, om Lykke Friis er parat til, at det dybest set er Dansk Folkeparti, der bestemmer det meste. Og selvfølgelig også, at der langt ind i Venstre er en del mørkemænd, som synes, at alt det der med klimaet er noget pjat, og noget vi dybest set ikke skal bruge penge på, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/