Thorning har det »temmelig godt« på midten

Under overskriften »flere job og bedre velfærd« fortsætter den nye SR-regering arbejdet med »stærk energi« mellem Thorning og Vestager.

Statsminister Helle Thorning præsenterede 3. februar 2014 sin nye regering sammen med Margrethe Vestager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen fortsætter arbejdet på den samme kurs, som før SF trådte ud af regeringen. Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde mandag, efter hun havde præsenteret sit nye ministerhold.

»Vi har et erfarent ministerhold med stærke, nye kræfter om bord. Jeg synes, vi har skabt en god kombination, og vi er særdeles klar til at fortsætte arbejdet. Vi bygger videre på regeringsgrundlaget og arbejder efter den plan, der er lagt. Men vi har også lagt en erklæring for det videre arbejde, som rammer ind, hvad vi skal i gang med,« sagde statsministeren flankeret af sin økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager (R).

»Margrethe Vestager og jeg skal jo videre med opgaven. Vi mærker en stærk energi for at komme i gang med arbejdet.«

De to ministres erklæring indeholder ikke nye initiativer fra regeringens side, men understreger endnu en gang, at »regeringen arbejder for et Danmark med flere job og en bedre velfærd. Et Danmark, der står sammen. Et Danmark i udvikling«, lyder det.

Arbejdet skal desuden foregå med brede forlig på midten af dansk politik, sagde statsministeren, hvorefter hun blev mødt at en byge af spørgsmål om, hvorvidt regeringens politik nu ikke blev mere »blå«, når SF var ude.

»Hvornår blev det sådan i dansk politik, at når man laver noget med røde partier, så er det rødt, og når man laver noget med blå partier, så er det blåt? Men hvor er midten i dansk politik? Inde på midten af dansk politik har vi det faktisk temmelig godt med at være. Så måske skulle man komme væk fra at tale om rødt og blåt på den der fastlåste måde,« lød svaret fra Helle Thorning-Schmidt, der også slog fast:

»Det var ikke en fejl, at vi gik til valg sammen med SF. Vi har arbejdet lang tid på at få dem i regering, og vi har haft et godt samarbejde.«

20 ministre - nye som gamle - udgør den nye regering, som officielt får navnet »Regeringen Helle Thorning-Schmidt II«, efter SF er trådt ud. Det er ottende gang i danmarkshistorien, at landet skal ledes af en regering bestående af Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre.

Med dagens regeringsomdannelse har Helle Thorning-Schmidt ændret på sin regering hele seks gange siden, hun kom til magten i efteråret 2011.

Mandag eftermiddag overdragelserne af ministerierne.