Thorning fastholder forspring

Svigtende vælgeropbakning til Venstre ville gøre Thorning til statsminister, hvis der var valg til Folketinget i dag.

Socialdemokraterne ser ud til at få en gedigen valgsejr til kommunalvalget på tirsdag, og Helle Thorning-Schmidts parti vil også få flertal, hvis der var folketingsvalg, viser ny meningsmåling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser ud til at flaske sig for S-formand Helle Thorning-Schmidt.

Meget tyder på, at en endnu større del af det kommunale landkort bliver farvet rødt efter den 17. november, og nu viser en ny meningsmåling, som Catinét Research har lavet for Ritzau, at Socialdemokraterne også står til at generobre positionen som Folketingets største parti, hvis der var folketingsvalg i dag.

Med 24,9 procent af stemmerne har Socialdemokraterne fortsat en lavere vælgertilslutning end ved det dårlige valgresultat i 2007, men det er tilstrækkeligt til at blive det største parti på Christiansborg, da Venstre får målingens største vælgerlussing med støtte fra blot 24 procent af vælgerne.

Og da SF fortsætter sine syvmileskridt i retning af drømmen om ministerposter med en vælgeropbakning på 18,6 procent af vælgerne, og De Radikale går stille frem til 5,3 procent af stemmerne, ville Helle Thorning-Schmidt formentlig blive statsminister, hvis der var valg i dag.

DF går frem

S, R og SF står til at samle 89 mandater, mens Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti kun kan mønstre 86 mandater. Dermed ville de nordatlantiske mandater blive afgørende.

De Konservative og vicestatsminister Lene Espersen kæmper stadig for at runde 10 procent i meningsmålingerne og får kun 9,4 procent af stemmerne i dagens Catinét-måling. Dansk Folkeparti holder derimod stand og går frem til 14,6 procent af stemmerne.

Hverken Enhedslisten, Liberal Alliance eller Kristendemokraterne står til at komme ind i Folketinget.

Catinét-målingen baserer sig på interviews med 1007 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Cirka 15 procent af de adspurgte var i tvivl om, hvad de ville stemme.

/ritzau/