Thorning: Det er ikke Vesten mod islam

Det gør en stor forskel for de diplomatiske snakke under FNs generalforsamling, at fire arabiske lande deltog i nattens angreb på Islamisk Stat i Syrien, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt. Hun giver sin fulde opbakning til USAs lederskab i forbindelse med luftangrebene.

Fold sammen
Læs mere
Foto: TAUSEEF MUSTAFA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FN: Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er glad for, at nattens angreb på Islamisk Stat (IS) i Syrien blev gennemført af en koalition, der omfatter flere arabiske lande. Og hun støtter USA som leder af aktionen.

»Jeg vil godt gentage min fulde opbakning til det lederskab, som amerikanerne har taget i den her forbindelse. Og jeg er meget glad for, at aktionen blev gennemført i en koalition, der omfatter lande fra regionen,« siger hun.

Tirsdag er statsministeren i New York til FNs generalforsamling, og her vil de mange snakke, møder og forhandlinger om IS blive påvirket af, at der var arabiske lande med i angrebene, siger hun.

»Det understreger, at det netop er en bred kreds af lande, der er med. Og at det ikke er Vesten mod islam,« siger hun.

Og emnet tager meget af dagsordenen på møderne i FN, lyder det fra statsministeren, der kalder IS for »en af de største udfordringer«, der er lige nu.

»Vi har en løbende kontakt med vores allierede om det næste skridt. Og det betyder også, at vi nu afventer for at se, om der er behov for yderligere fra dansk side. Jeg er helt sikker på, at det kommer til at fylde meget særligt onsdag, når FNs generalforsamling åbner, og når der er en særlig resolution, der vedrører det her, der skal vedtages. Det er en af de største udfordringer, vi står med lige nu. Og det kommer vi selvfølgelig til at diskutere,« siger statsministeren.

Og den danske indsats, der lige nu består af et transportfly, forbliver som den er. Men statsministeren vil ikke udelukke, at der kan blive tale om yderligere bidrag.

»Jeg vil ikke udelukke noget på nuværende tidspunkt. Vi har endnu ikke fået en konkret anmodning. Så snart den kommer, tager vi stilling til det i samarbejde med Folketinget,« siger Helle Thorning-Schmidt.