Thorning: Derfor afviser jeg homo-rygterne nu

Statsministeren vil gerne dementere rygterne om sin mands seksualitet, inden behandlingen af parrets skattesag begynder i næsten uge.

Helle Thorning-Schmidt og Steven Kinnock har valgt at dementere rygter om mandens seksualitet forud for Skattekommissionens arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygter om at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, er bi- eller homoseksuel vil komme på banen, når Skattesagskommissionen i de kommende måneder skal gennemgå parrets skattesag.

Derfor går statsministeren ud - allerede inden kommissionen begynder sit arbejde på tirsdag - og maner alle rygterne til jorden.

Det er et udsædvanligt træk for en statsminister, erkender Thorning selv, men det var også et træk, som hun følte, hun blev nødt til at tage.

- Det er meget usædvanligt, og hele sagen er usædvanlig. Når vi gør det her nu, så er det, fordi vi er blevet opmærksomme på, at rygterne bliver en del af skattesagens behandling. Og vi ønsker ikke at udtale os om skattesagens behandling, når den kører, siger Helle Thorning-Schmidt til Politiken.

- Derfor vil vi gerne give de oplysninger, som vi har på nuværende tidspunkt, om, hvor de her påstande kommer fra, og gøre rede for – en gang til – at det er ubegrundede påstande, slår landets statsminister fast i avisen.

Rygterne om Kinnocks seksualitet er ikke nye, og parret har allerede for to år siden måttet dementere et rygte om, at de var ved at gå fra hinanden.

Men ifølge Politiken er rygterne nu nået frem til statsministeren igen. Det er sket, da formanden for skattekommissionen for en uge siden oplyste Thorning, at hendes nu tidligere revisor, Frode Holm, havde fortalt, at Kinnock enten er bi- eller homoseksuel.

Frode Holms påstand er ikke en del af afgørelsen i skattesagen, men alligevel føler Thorning, at der er brug for at lægge låg på sagen nu, inden Skattesagskommissionen begynder sit arbejde.

- Fordi selve påstanden formentlig bliver en del af Skattesagskommissionens behandling. Når vi ved det, så er det, fordi vi har fået det oplyst af Skattesagskommissionens formand, fordi der er tale om private forhold, siger Thorning til avisen og uddyber:

- Det viser sig, at den revisor, som var vores repræsentant, har fået sagt noget i Skat, som er blevet forstået som påstande om vores privatliv. Det er der taget notat om i Skat, og det bliver formentlig en del af Skattesagskommissionens behandling. Fordi kommissionen jo både skal vurdere indblanding udefra og læk, forklarer Thorning til Politiken.

Ud over statsministerens interview har Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock ligeledes skrevet et indlæg i avisen, hvor rygterne bliver vendt og dementeret. Her fremgår det ligeledes, at revisoren Frode Holm har forklaret over for parret, at han er blevet misforstået.

Parret skriver desuden, at Frode Holm ikke længere er deres revisor.