Thorning deltager i solidaritetsmarch i Paris

Helle Thorning-Schmidt rejser til Paris og deltager sammen med justitsministeren i søndagens solidaritetsmarch efter terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) deltager i søndagens march i Paris efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, oplyser Statsministeriet til TV2.

Thorning har angiveligt takket ja til en invitation til sympatimarchen fra den franske præsident Francois Hollande, og hun vil deltage i marchen sammen med en række andre europæiske ledere.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) drager også til Paris for at være med i marchen, som afholdes for at vise sammenhold efter Charlie Hebdo-angrebet, som kostede 12 mennesker livet.

»Jeg ser frem til at mødes med mine kolleger i Paris på søndag for at sende et klart signal om, at vi står sammen mod ekstremismen. Vi vil blandt andet gå en march i stilhed for at udtrykke solidaritet og sammenhold,« siger Mette Frederiksen og fortsætter:

»Terrorangrebet i Frankrig er udtryk for, at ytringsfriheden og demokratiet er under angreb fra ekstremistiske kræfter. Svaret må og skal til alle tider være at rykke endnu tættere sammen og holde fast i vores værdier og det, vi tror på. Det er netop nu vigtigere end nogensinde, at vi skriver, tegner og mener, hvad vi har lyst til inden for lovens rammer.«

Mette Frederiksen skal ud over at medvirke i marchen mødes med kolleger fra EU og USA for at drøfte en fælles indsats mod terror.

Her vil ministre fra Frankrig, USA, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Italien, Polen, Nederlandene, Østrig og Letland deltage, oplyser Justitsministeriet.