Thorning: Danmarkskortet forandres markant

Den kommende milliardinvestering i landets infrastruktur vil skabe enorme forbedringer for den enkelte dansker, understreger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

ARKIVFOTO. Det vil skabe enorme forbedringer for den enkelte dansker, når han eller hun skal til eller fra arbejde, siger statsministeren om dagens indgåede aftale om Togfondens milliarder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er yderst tilfreds med aftalen om Togfonden, der er faldet på plads tirsdag eftermiddag, og som rummer investeringer for i alt 28,5 milliarder kroner.

»Det er noget, der kommer til at forandre danmarkskortet markant. Det vil skabe enorme forbedringer for den enkelte dansker, når han eller hun skal til eller fra arbejde. Kortere rejsetider er overskriften i dag,« siger statsministeren.

Aftalen faldt på plads, efter regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten nåede til enighed om, hvordan man skal fordele de mange milliarder, der bliver fundet gennem ændret beskatning af olieselskaberne i Nordsøen.

Partierne gik ellers fra hinanden mandag aften med uforrettet sag, da Dansk Folkeparti lancerede et nyt krav om en letbane mellem Vejle og Billund, hvilket regeringen ikke var parat til at imødekomme.

Tirsdag nåede parterne til enighed om en kompromis, der betyder, at man skriver ind i aftalen, at transportministeriet sammen med kommunale interessenter i de kommende to måneder skal vurdere, om en letbane eller en jernbane er den bedste løsning.

Statsministeren glæder sig over, at regeringen og de to forligspartier er nået til enighed.

»Det her er en stor og betydningsfuld infrastrukturinvestering i hele Danmark. Det kommer til at blive foldet ud over de næste mange år, og det er rigtigt fint, at regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten nu har fundet hinanden i den her sag,« siger Helle Thorning-Schmidt.