Thorning afviser homorygter om sin mand i parrets skattesag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fortæller nu i opsigtsvækkende artikel i dagbladet Politiken, at hendes mand Stephen Kinnock ikke er bøsse. Det sker i forbindelse med, at hun lægger alle skattepapirer frem.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det helt usædvanlige interview er angiveligt affødt af, at Helle Thornings og Stephen Kinnocks egen revisor Frode Holm skulle have udspredt rygtet om, at Stephen Kinnock er biseksuel eller bøsse.

- Det passer ikke, og det har der aldrig været noget om, siger Helle Thorning-Schmidt til Politiken.

Ifølge avisen fik Helle Thorning-Schmidt for en uge siden et brev med oplysninger om et bilag med en gengivelse af udtalelser fra Frode Holm på et møde om skattesagen. I teksten fra Skat står der at Frode Holm efter længere tids drøftelser fortæller, at Stephen Kinnock er biseksuel/homoseksuel.

Helle Thorning-Scmidt afviser pure, at hendes mand er bøsse.

- Nej, det er han ikke. Jeg skal være ærlig og sige, at det var rigtig svært for familien, måske særligt for børnene at blive mødt med den slags rygter. Derfor har vi brug for som familie at sige, at selv om man gentager en påstand tilstrækkeligt mange gange, så bliver den ikke nødvendigvis sand, siger Helle Thorning-Schmidt til Politiken.

Oplysningerne kommer frem nu pga. forberedelser til skattesagskommissionens arbejde, der starter i Søborg på tirsdag med vidneafhøringer af Ekstra Bladets chedredaktør Poul Madsen og joyrnalist Jan Kjærgaard.

Det er i den forbindelse, Thorning-parret har opdaget, hvad Frode Holm har oplyst om Kinnocks seksualitet. Bt.dk har forgæves her til aften forsøgt at få en kommentar fra Frode Holm. Han tager ikke telefonen.

Peter Loft skrev fire linjer til sagsmappen

Det fremgår også af Politikens artikel, at Skatteministeriets departementschef Peter Loft skriver fire linjer i hånden, som han vil have med i afgørelsen. Her skriver han at Skats egne oplysninger bestyrkes af de oplysninger, Kinnock og Holm har afgivet om de erhvervs- og familiemæssige forhold.

»Det fremgår også af de nye dokumenter, at dagbladet BT ikke alene får en kopi af den fortrolige skatteafgørelse, men også viden om ordlyden af de fire linjer og baggrunden for dem, altså Frode Holms bemærkninger,« skriver avisen.

Rygte har længe floreret på Borgen

Rygter om, at Stephen Kinnock skulle være bøsse, har længe floreret i det politiske miljø på Christiansborg. Og grunden til at Helle Thorning-Schmidt tager bladet fra munden nu i Politiken skyldes, altså at rygterne var nævnt i skattepapirerne, og derfor har hun formentlig frygtet, at det ville komme frem på uheldigvis, som Statsministeriet ikke havde kontrol over, i forbindelse med vidneafhøringerne i skattesagskommissionen.

- Vi lever lidt usædvanligt, fordi vi ikke bor samme sted. Han bor i London, jeg bor i København. Men vi har danet par i 20 år. Vi har for længst fejret kobberbryllup. det er mystisk at blive mødt med den slags rygter, når det på ingen måde er sandt, siger Helle Thorning-Schmidt, der ikke har nogen anelse om, hvordan Frode Holm kan have fået det indtryk, at Stephen Kinnock er bøsse.

De fire linjer kom aldrig med i afgørelsen, fordi de ifølge Erling Andersen ingen betydning havde for afgørelsen.

I et debatindlæg i avisen skriver statsministerparret desuden, at Frode Holm, som i dag ikke længere er parrets revisor, har meddelt dem, at »hans udtalelser er blevet misforstået, og at han i øvrigt aldrig har talt med os eller vores rådgivere om vores ægteskab«.