Thomas Larsen: Vigtig sejr for Fogh

Berlingske Tidendes politiske kommentator mener, at der er tale om en meget stor og vigtig sejr for statsminister Anders Fogh Rasmussen med støtten fra Ny Alliance til regeringens asylaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

” Han har fået vendt et truende nederlag til en helt ny situation, hvor han vil have mulighed for at forene NA og DF i et samarbejde. Netop asylområdet har været det absolut sværeste område for Pia Kjærsgaard og Naser Khader at mødes på, men nu styrer Anders Fogh Rasmussen mod at kunne skabe et kompromis på dette følsomme område,” siger Thomas Larsen.

Lykkes det det – og det tyder alt på – vil vejen efter hans mening være banet for, at VK-regeringen vil kunne fastholde samarbejdet med Dansk Folkeparti på de lange afgørende strækninger i dansk politik. Men statsministeren vil samtidig får ekstra støtte fra Naser Khader og Ny Alliance, som netop har gjort det klart, at partiet ønsker at skabe resultater i samarbejde med regeringen.

”Efter den dramatiske konflikt om asylpolitikken tegner alt til, at Fogh vil kunne få aftaler i stand i forhold til finansloven for 2008, jobplanen og i forhold til andre vigtige temaer, der venter i foråret”, siger Thomas Larsen.