Thomas Larsen: Støjberg giver på rekordtid Sikandar Siddique en rolle i udlændingedebatten

På Facebook langer Venstres næstformand, Inger Støjberg, ud efter Frie Grønnes partileder, Sikandar Siddique. Men angrebet kan hurtigt vise sig at give bagslag, mener Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen. Det kan nemlig give Frie Grønne det rygstød, de har brug for, hvis de skal slå igennem.

 
Den gruppe, som var med til at køre Alternativet i sænk, har nu stiftet det nye parti Frie Grønne. Hør om deres mærkesager her. Video: Ritzau Scanpix, redigering: Kristina Finne Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et Facebook-opslag beskyldte Venstres næstformand, Inger Støjberg, i går det nystiftede parti Frie Grønne og deres politiske leder, Sikandar Siddique, for at være et »frontalt angreb« på Danmark – blandt andet med henvisning til, at partilederen tidligere har brugt Folketingets talerstol til at sende en hilsen til alle danske muslimer i anledning af ramadanen.

Formanden for det nye parti, De Frie Grønne, Sikandar Siddique siger, at partiet er et frontalangreb på magten. Reelt er...

Slået op af Inger StøjbergMandag den 7. september 2020

Men Sikandar Siddique var ikke været længe om at svare igen. På sin egen Facebook-side tog han til genmæle i et selvstændigt opslag og skrev, at Inger Støjbergs »gentagne angreb på minoriteter« var »udanske«.

Hej Inger Støjberg - jeg er mindst lige så dansk, som du er. Faktisk mere tror jeg. For dine gentagne angreb på...

Slået op af Sikandar SiddiqueTirsdag den 8. september 2020

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, kan kampen mellem Inger Støjberg og Sikandar Siddique meget vel vise sig give Frie Grønne det rygstød, de har brug for, hvis drømmen om at få partiet i Folketinget skal lykkes.

»Ironien i Inger Støjbergs angreb er, at hun får trukket ham langt ind i kampen om udlændingepolitikken, og på rekordtid får givet ham en rolle i udlændingedebatten, som Frie Grønne vil kunne få gavn af,« siger Thomas Larsen.

Bringer egen baggrund i spil

For mærkesagen for Grønne Frie er netop at være modpolen til den udlændingepolitik, som Inger Støjberg i mange år har været garant for, vurderer Thomas Larsen.

»Det er ikke noget nyt, at tilhængerne og modstanderne af udlændingepolitikken står knivskarpt over for hinanden. Sådan har det været længe. Det nye er, at vi har en partiformand med en anden etnisk baggrund,« siger han.

En baggrund, som Thomas Larsen mener, at Sikandar Siddique selv inddrager til at beskrive, at der eksisterer racisme i Danmark. En baggrund, som kan blive afgørende for både ham og partiet.

»Det bliver interessant at se, om han kan bringe sin egen baggrund i spil, så han kan blive et samlingspunkt for alle dem, der er trætte af udlændingepolitikken,« siger Thomas Larsen.

Thomas Larsen peger på, at selv om der stadig er meget lang vej til stemmesedlen og Folketinget for Grønne Frie, har partiet måske et es i ærmet her.

»Der er flere med indvandrerbaggrund, som stemmer til valgene end tidligere. Hvis Sikandar Siddique formår at fange de vælgere, så kan det politiske projekt med Grønne Frie måske lykkes,« siger han.

Thomas Larsen mener altså, at kampen mellem ham og Inger Støjbjerg kan blive et afsæt for et gennembrud for ham og partiet.