Thomas Larsen: SF minder om et parti i opløsning

Berlingskes politiske kommentator tror ikke, at Jesper Petersen bliver den sidste markante SFer til at forlade partiet.

ARKIVFOTO af SFS formand, Annette Vilhelmsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Petersens exit fra SF peger på, at det står rigtig skidt til i partiet, siger Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen, efter at det tirsdag aften kom frem, at SFs nu forhenværende politiske ordfører har meldt sig ind hos Socialdemokraterne.

»SF minder om et parti i opløsning. Opløsningstendenserne er meget tydelige nu,« siger Thomas Larsen, som dog ikke vil karakterisere Jesper Petersens beslutning som overraskende.

»Jeg mener ikke, det er den store overraskelse, vi ved jo, at Jesper Petersen (SF) tilhører den fløj, som tabte kampen om formandsvalget i sin tid. Han var en af de folk, der meget aktivt støttede Astrid Krag (SF). Det han så har været vidne til efterfølgende, er et SF, der har bevæget sig ind i en stadig større krise, og hans frustrationer er vokset i den periode. Nu tager han så konsekvensen og skifter parti,« forklarer Thomas Larsen.

Han betegner det som en alvorlig sag for regeringspartiet, at dets egen politiske ordfører ikke kan stå inde for politikken længere.

»Det er afgjort en svækkelse af partiet, Jesper Petersen har været en af de mest markante og prominente SFere og også en af de mest kendte SFere, og det er et ekstra stort problem, når partiet i forvejen har svært ved gennemslagskraften i medierne og hos befolkningen. Han er et politisk talent, han er en indsigtsfuld politiker, det er klart, men nu kommer han ind i et parti, hvor han skal kæmpe for sin position, og hvor det ikke er en given sag, at han kommer til at høre til toppen,« forklarer Thomas Larsen.

Han mener ikke, at Jesper Petersen bliver det sidste prominente medlem, der forlader SF.

»Hvis krisen fortsætter i SF, så kunne jeg godt forestille mig, at der er flere, der står af, også fordi vi nu har været igennem en periode, hvor jeg tror, der er flere af dem, der villet vurdere, om Annette Vilhelmsen kunne løfte opgaven, og om de vil fortsætte ved siden af hende,« siger den politiske kommentator til Berlingske Nyhedsbureau.