Thomas Larsen: Sass-sagen er meget alvorlig

Skyldig eller ej? Sagen om bestikkelse mod Henrik Sass Larsen kommer på det værst tænkelige tidspunkt.

Socialdemokratiets Helle Thorning-Schmidt Henrik Sass Larsen taler med pressen efter forhandlingerne med regeringen om Reformpakken 2020 i Finansministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklager om bestikkelse, køb af doping og en politianmeldelse. Den socialdemokratiske toppolitiker er kommet i kølig modvind, efter to cafébestyrere fra Køge har beskyldt ham for at modtage bestikkelse i form af gratis mad og alkohol.

Bestyrerne siger til B.T., at Henrik Sass Larsen sammen med sin partifælle Tommy Kamp har taget imod gratis mad og alkohol i bytte for at hjælpe caféen med at skaffe en bevilling til udendørsservering på Køge Torv. Den ene bestyrer hævder desuden at have forsynet de to politikere med doping og har nu meldt dem til politiet.

Skidt uanset hvad

Og selv om Sass Larsen har afvist alle anklager og sat sin advokat på sagen, er det en rigtig skidt sag for ham, lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Sagen kommer på det værst tænkelige tidspunkt for ham. I forvejen har han mange fjender i det politiske system, det gælder både uden og inden for partiet, fordi han gennem årene har ført sig frem med stor brutalitet og mange ser skævt til ham i dag, siger Thomas Larsen.

- Dertil kommer, at han er i spil til en af de vigtigste poster i en ny regering, nemlig finansministerposten. Der er en række af hans kritikere, der mener, at han ikke fagligt er tung nok til den post. Hvis sagen udvikler sig, vil de kunne bruge den til at sige, at man ikke kan have ham siddende på så central en plads. Der skal ikke være noget at komme efter, siger Thomas Larsen.

Også skidt for Helle T.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator gælder det for Henrik Sass Larsen om at få lukket sagen i en fart.

- Det er en meget alvorlig sag for Socialdemokratiets top, for han har været Helle Thorning-Schmidts allernærmeste sparringspartner og har været med, lige siden hun blev formand, og han var med til at bane vejen for hende, siger Thomas Larsen.

Og selv om sagen fortrinsvist handler om Henrik Sass Larsen, har den også konsekvenser for hans partiformand - især, hvis det viser sig, at der er hold i sagen.

- Det vil være umådeligt svært for Thorning at skulle degradere eller udelukke ham. Hun er i en kattepine i øjeblikket, og det bliver også understreget af, at hun ikke har været ude med store, solide støtteerklæringer, siger Thomas Larsen.