Thomas Larsen: Pia Olsen Dyhr er topkvalificeret

Pia Olsen Dyhr er en af de mest komplette formandskandidater, SF overhovedet kan drømme om, mener Berlingskes politiske kommentator.

Pia Olsen Dyhr (SF) har meldt sig ind i formandsvalgkampen i det kriseramte SF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Pia Olsen Dyhr (SF) har meldt sig ind i formandsvalgkampen i det kriseramte SF, og ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, er der tale om en »topkvalificeret kandidat«.

»Ser man på Pia Olsen Dyhrs generalieblad, så er hun en meget stærk politiker. Hun har lang tids erfaring internt fra SF. Hun har haft flere betydningsfulde positioner, og så har hun i de seneste år fået ministererfaring og været med i ledelsen af regering. Pia Olsen Dyhr er en af de mest komplette kandidater, SF overhovedet kan drømme om,« vurderer Thomas Larsen.

Hendes største barriere er spørgsmål om, hvorvidt hun kan overbevise politikerne fra venstrefløjen i partiet om, at hun også vil kunne skabe et SF, som de vil kunne føle sig hjemme i, mener kommentatoren.

»Pia Olsen Dyhr har været en af de mest stålsatte støtter af regeringen og har stået bag den linje, som Villy Søvndal forfulgte, og som førte SF i regering. Og det er netop den linje, som ifølge en hel del SFere har ført til, at SF har begået alt for mange kompromisser,« siger Thomas Larsen.

Har hun evnerne til at samle fløjene i partiet?

»Hun har en reel chance for at kunne gøre det. Men det er klart, at det er en justeret linje, som hun skal stå i spidsen for. Det kan ende med, at hun skal ud og vise kant til den regering, som hun netop har forladt.«

Partimedlemmerne har indtil torsdag 13. februar kl. 10.00 til at melde deres kandidatur til formandsposten. Dagen efter bliver navnene på kandidaten eller kandidaterne offentliggjort.

Den tidligere skatteminister Jonas Dahl (SF) er foruden Pia Olsen Dyhr nævnt som en af favoritterne til at overtage formandsposten fra Annette Vilhelmsen (SF), der i sidste uge bekendtgjorde, at hun træder tilbage som SF-formand.

Jonas Dahl har dog endnu ikke meldt ud, om han stiller op.