Thomas Larsen om LA-flugt: Partiet er under nedsmeltning

Rygraden af Liberal Alliance er ved at forsvinde, siger kommentator efter partiets næstformand har takket af.

Det er afgørende for Liberal Alliances fremtid, at ledelsen med Alex Vanopslagh i spidsen kan få skabt ro i partiet og sætte fokus på dets politiske linje, siger Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen. (Arkivfoto). Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Thomas Larsen, politisk redaktør og politisk kommentator på Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

En nedsmeltning af Liberal Alliance er i fuld gang.

Sådan beskriver Thomas Larsen, der er politisk kommentator på Berlingske, den seneste udvikling i partiet.

»Det er ret dramatisk, at vi inden for få dage har set Christina Egelund og derefter Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlade partiet.«

»Nu (med næstformand Mai Christiansens exit, red.) er det helt tydeligt, at flere andre har tænkt sig at hive stikket,« siger han.

Mai Christiansen skriver lørdag i et opslag på Facebook, at hun efter 9,5 år som næstformand melder sig ud af partiet.

Dermed fortsætter den krise, som har præget Liberal Alliance siden folketingsvalget i juni, hvor det kun lige nåede over spærregrænsen.

Flere profilerede medlemmer røg efter valget. Blandt andet kom stifter og tidligere politiske leder Anders Samuelsen ikke ind i Folketinget.

Og i den forgangne uge har både Egelund og Ammitzbøll-Bille forladt partiet.

»Det er rygraden af Liberal Alliance, der er ved at blive knækket,« siger Thomas Larsen.

Ifølge den politiske kommentator har Mai Christiansen i kraft af sin rolle som næstformand været en central aktør på partiets indre linjer.

»Hun har været med til at bygge partiet op rent organisatorisk og sørget for, at der har været en medlemskreds og en partiorganisation med masser medlemmer, der har været parate til at bære partiet,« siger Thomas Larsen.

Han påpeger, at Christiansens exit understreger den frustration, der er blandt dem, der har været med til at grundlægge partiet.

Udfordringerne bunder ifølge kommentatoren i, at der er uenigheder om linjen især i udlændinge- og retspolitikken.

»Det bliver virkelig afgørende i den kommende tid, om den nye ledelse kan få skabt ro internt i partiet og få fokus på den politiske linje, de vil følge fremover.«

»Hvis de ikke ret hurtigt får tilbageerobret roen og initiativet, bliver det kolossalt svært. Så tror jeg, at de sidste vælgere også vil begynde at vinke farvel til partiet,« siger Thomas Larsen.

/ritzau/