Thomas Larsen: Ny sag får næppe konsekvenser for Løkke

Selv om den aktuelle sag om alkohol på Lars Løkke Rasmussens flyveture er pinlig, vurderer politisk kommentator Thomas Larsen ikke, at den kommer til at ramme statsministerkandidaten politisk.

»Jeg tror ærligt talt ikke, at danskerne går bagover af forbavselse og forbløffelse over at få at vide, at Lars Løkke Rasmussen har nydt rødvin om bord på flyet,« siger Thomas Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, kommer det næppe som den store overraskelse for folk, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) godt kan lide et glas rødvin eller to.

Derfor får den aktuelle sag om, at der angiveligt skulle være blevet drukket i arbejdstiden under flere flyveture i Løkkes statsministertid heller ingen konsekvenser for ham, lyder vurderingen.

»Jeg tror ærligt talt ikke, at danskerne går bagover af forbavselse og forbløffelse over at få at vide, at Lars Løkke Rasmussen har nydt rødvin om bord på flyet. Jeg synes længe, at det har stået ret klart - og det, tror jeg også, har stået klart for danskerne - at Lars Løkke Rasmussen har kunnet lide både en fadøl, rødvin og cigaretter. Jeg tror ikke, det er noget, der kommer til ændre danskernes billede af Lars Løkke Rasmussen,« siger Thomas Larsen.

I den aktuelle sag er der ifølge en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået, blevet serveret anseelige mængder alkohol på officielle ture med Forsvarets fly, som Lars Løkke Rasmussen har deltaget i.

I kølvandet på bilagsager

Sagen kommer efter tidligere sager, hvor Venstres formand er blevet stærkt kritiseret for sin livsførelse og omgang med penge. For halvandet år siden kom det frem, at Lars Løkke Rasmussen som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI) havde fløjet på første klasse adskillige gange.

I forsommeren sidste år var det Lars Løkke Rasmussens partibetalte tøj, som fyldte spalterne - sagen var millimeter fra at koste ham formandsposten i Venstre.

Thomas Larsen mener dog ikke, at den nuværende sag er på højde med de to tidligere.

»Det er klart, at den nye sag ikke er noget, der gavner Lars Løkke Rasmussen, fordi han i forvejen er sårbar. Når man sammenligner den med de to tidligere sager, er det her en lille ting. Den er lidt pinlig for Lars Løkke Rasmussen, men jeg tror ikke, det er noget, der får konsekvenser for ham - og heller ikke noget, der får nogen direkte indvirkning på den valgkamp, han i realiteten har taget hul på,« siger Thomas Larsen.

Grunden til, at sagen næppe får betydning, skal ifølge Thomas Larsen findes i, at Løkke formentlig langt fra er den eneste toppolitiker, der har drukket rødvin på vej hjem fra krævende møder i udlandet.

»Hvis man for alvor skal angribe Lars Løkke Rasmussen, så er det helt afgørende, at man får foretaget sammenligninger med andre politikere, der har rejst på samme måde,« siger den politiske kommentator.

Mad og vin er kutyme

Lars Løkke Rasmussen selv svarer skarpt igen på Ekstra Bladets oplysninger på sin Facebook-profil, hvor han blandt andet skriver:

»Jeg kan i hvert fald sige en ting med sikkerhed: Det har altid været kutyme, at vi på hjemflyvninger om aftenen har fået et måltid mad og et par glas vin. Mon ikke det stadig er kutyme i Statsministeriet, selvom man ikke længere kan se i detaljer, hvad der er spist og drukket. Under alle omstændigheder vil det blive sådan igen, hvis jeg skulle blive statsminister på ny.«