Thomas Larsen: Mercado et klogt valg som Espersens afløser

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, kalder valget af Mai Mercado som ny politisk ordfører efter Lene Espersen et klogt træk.

Thomas Larsen kalder Mai Mercado et klogt valg som Lene Espersens efterfølger på posten som politisk ordfører i K. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tor Birk Trads
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et klogt træk af de Konservative at vælge Mai Mercado (K) som politisk ordfører som afløser for Lene Espersen (K), der forlader dansk politik. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Mai Mercado er en talentfuld politiker, og jeg tror også, det er klogt, at de har valgt at indsætte en ung kvinde på posten. Det er dog samtidig klart, at hun kommer til at stå over for en meget stor opgave, for hun kan selvfølgelig ikke i udgangspunktet matche Lene Espersens enorme erfaring,« siger Thomas Larsen.

Han vurderer samtidig, at Brian Mikkelsen (K) nu får endnu større betydning for partiet i sin rolle som gruppeformand.

»På de to fremmeste pladser har vi nu en ny partiformand i skikkelse af Søren Pape Poulsen (K) og en ny politisk ordfører, og derfor bliver det afgørende, at Brian Mikkelsen kommer til at fungere som rådgiver på de indre linjer. De Konservative er i gang med et stort eksperiment, og det bliver den kommende valgkamp, der kommer til at afgøre, om det kommer til at briste eller bære,« vurderer Thomas Larsen.