Thomas Larsen: Løkke har valgt erfarent og robust ministerhold

Det er et ministerhold med erfaring og robusthed, Lars Løkke Rasmussen har valgt til at lede sin mindretalsregering, vurderer Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen.

Det er et erfarent og robust hold af politikere, Lars Løkke Rasmussen (V) har valgt som sine ministre i den smalle Venstre-regering, der skal lede landet frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Det er et erfarent og robust hold af politikere, Lars Løkke Rasmussen (V) har valgt som sine ministre i den smalle Venstre-regering, der skal lede landet frem.

Hele 10 af de 16 ministre har været ministre før, og der er blevet plads til politiske nestorer som Claus Hjort Frederiksen (V), der bliver ny finansminister, og Bertel Haarder (V), der bliver ny kultur- og kirkeminister.

Og ministrenes erfaring bliver der brug for, vurderer Thomas Larsen, politisk kommentator hos Berlingske.

»Det er et ministerhold, der kommer til at stå over for rigtig mange udfordringer, og som skal ud og forhandle alle aftaler. Lars Løkke har lagt vægt på driftsikkerhed. De fleste her har allerede bevist, at de kan styre et ministerium,« siger Thomas Larsen.

Lars Løkke Rasmussen (V) kunne efter en uges forhandlinger fredag aften konstatere, at det ikke blev muligt at få Dansk Folkeparti med ind i en regering. Derfor bliver det en ren Venstre-regering, der med beskedne 34 mandater skal jagte flertal på tværs af Folketinget til alle aftaler.

»Derfor skal det være ministre, der er utrolig drevne til at se åbningerne og mulighederne på Christiansborg. Her dur det ikke med usikre, svage eller uerfarne ministre,« siger Thomas Larsen.

Han peger på Claus Hjort Frederiksen som en helt central figur i den ny regering i kraft af sin rolle som finansminister.

»Og der er det værd at hæfte sig ved, at Claus Hjort har et rigtig godt forhold til Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti,« siger Thomas Larsen.

Landets næste udenrigsminister bliver noget overraskende Venstres næstformand, Kristian Jensen (V). Det er lidt over et år siden, at Lars Løkke og Kristian Jensen var i et omstridt opgør om formandsposten i Venstre, og der var på forhånd spekuleret i, at Lars Løkke var nødt til at give Kristian Jensen et tungt ministerium i bestræbelserne på at samle partiet. Og det lykkedes Lars Løkke med, vurderer Thomas Larsen.

»Det er et klogt træk. Kristian Jensen får en unik mulighed for at få en post, hvor han kan vokse og blive stærkere, og hvor han også stille og roligt kan træde i karakter som en, der skal tage over,« siger Thomas Larsen.

Alle 16 ministre præsenteres uden for Amalienborg klokken 10 søndag.