Thomas Larsen: Khader gør comeback på det helt rigtige tidspunkt

Der er en gevinst for de Konservative, at Naser Khader gør politisk comeback på et tidspunkt, hvor debatten om radikalisering og terror præger dagordenen, vurderer politisk kommentator.

Naser Khader (K) vil gøre comeback i Folketinget. Og han kunne ikke vælge et bedre tidspunkt, mener Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Naser Khader får bragt hele sin ekspertise om Mellemøsten, radikalisering og integration i spil, kan han blive et ekstremt stærkt kort for de Konservative.

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter nyheden om Khaders politiske comeback som K-kandidat i Østjylland:

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Khader vil være en markant gevinst for de Konservative. Først og fremmest er han en virkelig landskendt personlighed, der kommer ind til et parti, som jo ligger for lavt i meningsmålingerne, som er trængt og har svært ved at få opmærksomhed og gennemslagskraft - og alt det vil Khader kunne hjælpe med.«

Samtidig vurderer Thomas Larsen, at timingen er »ualmindelig god«, fordi netop radikalisering, terror og integration står højt på mange vælgeres dagsorden.

»Det er på en sørgelig baggrund kommet meget, meget højt op på den politiske dagsorden - og har været det i et stykke tid nu, også før angrebene i weekenden. I den situation er Khader en kapacitet. Han har en dyb indsigt i de her forhold,« siger Thomas Larsen, der dog påpeger, at der er forskel på at forske i integration ved en amerikansk tænketank, som Khader har gjort siden 2011, og være politiker på Christiansborg.

»Han nyder en meget bred respekt for sin indsigt, og der er en bred anerkendelse af hans rolle som ekspert. I det øjeblik han laver springet og bliver politiker igen, vil han ikke have samme brede appel, ikke samme gennemslagskraft over for alle mennesker,« siger Berlingskes kommentator.

Naser Khader begyndte sin politiske karriere hos de Radikale, men brød ud i 2007 for at stifte sit eget parti, Ny Alliance, som fik fem mandater og skiftede navn til Liberal Alliance i 2008. Året efter forlod Khader partiet for kort efter at melde sig ind i hos de Konservative, hvor han blev udenrigsordfører. Ved valget i 2011 fik han dog ikke nok stemmer til et genvalg.

»Der er ingen tvivl om, at han kom ud af dansk politi på en kaotisk måde og var en nederlagsramt politiker, da han forlod Christiansborg, fordi han på ret kort tid arbejdede sig igennem flere forskellige partier,« siger Thomas Larsen, der dog ikke mener, at det vil skade Khader i valgkampen:

»Hans virkelige spidskompetence ligger i værdispørgsmålene - udlændingepolitik og integration. Det er der, han har en viden og en kompetence, som ikke mange andre politikere kan matche.«