Thomas Larsen: Katastrofen lurer for ja-siden

Ny måling giver nej-siden føringen i folkeafstemningen. Ja-siden har fejlet, mener Berlingskes politiske kommentator, der peger på en skidt tilrettelagt kampagne.

-Arkiv- SE RB PLUS Mange er i vildrede om patentafstemning BV.: Vælgerne vakler før kommunalvalget BV.: ARKIV VEDR KOMMUNALVALGET I NOVEMBER 2013 Kø ved afstemning til Kommunevalget tirsdag den 17. november Kommunevalg Hobro Idrætscenter. (Foto: Richard Sylvestersen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang nogensinde vil et flertal af danskerne stemme nej, når krydset skal sættes ved folkeafstemningen om EU-retsforbeholdet 3. december, viser ny Megafon-måling, som TV 2 har fået foretaget.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, er det et sandt mareridt for ja-siden, der udspiller sig.

»Det er en katastrofe, der lurer for ja-siden. De er kommet alt for sent i gang med at få udfoldet deres argumentation,« siger han.

Thomas Larsen peger på et travlt politisk efterår med mange store politiske aftaler, og det kan være skyld i, at ja-siden er kommet for sent i gang med sin kampagne.

»Ja-siden har fejlet, hvis det bliver et nej (3. december red.). Der har været afsat for lidt tid til kampagnen. Jeg mener heller ikke, at ja-sidens toppolitikere har kastet tilstrækkeligt nok energi og kræfter ind i folkeafstemningen,« siger han.

Ifølge Megafonmålingen vil 40 procent af danskerne stemme nej 3. december, mens 35 procent vil stemme ja. Hver fjerde dansker har endnu ikke besluttet sig.

Målingen kommer samtidig med en Gallup-måling, som Berlingske har fået foretaget, som viser, at hver anden dansker ikke føler sig godt nok klædt på til folkeafstemningen.

»Det er grundlæggende virkelig skidt for et demokrati, når folk ikke ved, hvad de skal stemme om, og det tyder igen på, at der har været alt for lidt tid til at få lagt frem, hvad folkeafstemningen handler om,« siger Thomas Larsen.

»Jeg vil ikke blive forbløffet, hvis det bliver et nej torsdag aften. Det vil være en gigantisk skuffelse for ja-siden, fordi vi skal ikke mange måneder tilbage, hvor målinger viste et stort og solidt ja blandt danskerne. Det ja er nu blevet sat over styr,« understreger han.