Thomas Larsen: Ida Aukens partihop er logisk

Ida Auken og de Radikale er et godt match, vurderer Berlingskes politiske kommentator, der beskriver SF som et parti i opløsning.

ARKIVFOTO. Thomas Larsen mener, at det er logisk, at Ida Auken har valgt at skifte fra SF til de Radikale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flugten fra SF fortsætter.

Fredag meddelte den afgående miljøminister Ida Auken (R), at hun forlader det tidligere regeringsparti til fordel for de Radikale, da hun er skuffet over, at SF »har smidt sin indflydelse i vasken«.

»Det er logisk, at Ida Auken kvitter SF. Hun er en af de SFere, der konsekvent har talt varmt for, at man skal søge indflydelse og bære et ansvar. Ida Auken har kæmpet meget hårdt for, at SF skulle blive i regeringen,« siger Thomas Larsen.

Selv skriver hun på sin Facebook-profil:

»Jeg har gjort op, hvad der passer bedst til mine værdier, og derfor skifter jeg nu til de Radikale, som jeg har været værdipolitisk enig med i lang tid, som har internationalt udsyn og som ved, at økonomien og miljøet skal spille sammen, ikke mod hinanden,« skriver Ida Auken.

Ifølge Thomas Larsen er det også logisk, at hun nu er under de Radikales faner.

»Hun får lov til at pleje den grønne profil derovre, som også står højt på dagsordenen hos de Radikale, og så kan hun kombinere det med en reformvilje og økonomisk politik, som, jeg egentlig tror, hun også er meget enig i,« siger den politiske kommentator.

Er det sandsynligt, at hun med sit skifte kan fortsætte i Miljøministeriet?

»Det har jeg svært ved at se for mig. Traditionelt er det sådan på Christiansborg, at man vælger blandt de partifæller, der har arbejdet sig op og gjort sig klar til at træde ind i et ministerium. Det ville være meget usædvanligt - ja, helt unikt - hvis hun får lov til at blive på sin ministerpost. Men man skal aldrig sige aldrig. Slet ikke i dansk politik.«

Ifølge Thomas Larsen er skyerne over SF blevet en tone mørkere efter partihoppet.

»Det er et parti, der næsten er i gang med at kollapse. Vi ser en opløsning af SF i øjeblikket, og det er med til at understrege, hvor ufattelig svært det bliver at genrejse det parti.«

Ida Auken skriver også, at hun er stolt af de resultater, som SF har formået at opnå i regeringen, men at de seneste begivenheder i partiet har rystet hende.

»Hvad der tog 10 år at bygge op, kunne rives ned på ganske få uger. SF er ikke det rigtige sted for mig længere.«

Hun slår samtidig fast, at hun ikke forventer en ministerpost som radikal.

»Jeg sagde farvel til medarbejderne i mit ministerium i går og kommer ikke tilbage i denne omgang,« skriver Ida Auken.