Thomas Larsen: Historisk blåstempling af DF

Politisk kommentator Thomas Larsen mener, det er et historisk holdningsskifte, som Dansk Folkeparti har formået at gennemtrumfe i danskernes bevidsthed. Over halvdelen af vælgerne ser nu gerne DF i regering, viser ny måling.

Læs mere
Fold sammen

Det er endnu en blåstempling af Dansk Folkeparti og måske særligt Kristian Thulesen Dahls (DF) måde at lede partiet på, når 51 procent af danskerne i en ny Megafon-måling for TV 2 og Politiken svarer, at DF bør gå i regering, hvis de får et godt folketingsvalg.

Sådan siger Berlingske politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Det er i den grad lykkedes for Kristian Thulesen Dahl at gøre sit parti regeringsdueligt i danskernes øjne. Dermed har han passeret endnu en historisk milepæl for Dansk Folkeparti, og det er et forunderligt skifte, der er gang i, for hvis man ser tilbage på valget i 2011, var der mange danskere, der var lodret imod, hvis DF skulle i regering,« siger Thomas Larsen til Berlingske Nyhedsbureau og fortsætter:

»Noget af det værste, Socialdemokraterne kunne sige i 2011 var, at en stemme på Lars Løkke Rasmussen, det var en stemme på Pia Kjærsgaard. Det var et skræmmebillede, at DF skulle sidde i en borgerlig regering. Det er nærmest vendt på hovedet, og nu hedder det en stemme på Kristian Thulesen Dahl, det er en stemme på Lars Løkke Rasmussen,« siger Thomas Larsen.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), siger til TV 2 News, at Dansk Folkeparti er regeringsdueligt, og at man ikke vil udelukke partiet fra en eventuel borgerlig regering.

Ifølge Thomas Larsen er det nærmest den eneste måde at reagere på i Lars Løkke-lejren:

»Jeg tror for længst, man i Venstre har erkendt, at succesen hos Thulesen Dahl og DF er den største livsforsikring for, at der kan komme et blåt flertal ved næste valg. Man kan se, at det i høj grad er DF, der har samlet mange af de V-vælgere op, som har taget flugten i den dårlige periode for Lars Løkke. Hvis ikke det var sket, havde en borgerlig regering været en illusion,« siger Thomas Larsen.

Men positive meningsmålinger og flatterende budskaber fra Venstre er dog ikke nok til at lokke Thulesen Dahl og Company i ministerbilerne, mener Thomas Larsen:

»Jeg tror fortsat ikke, Dansk Folkeparti har ændret mening med henblik på at gå i regering. Jeg tror, de holder sig ude i første omgang for så eventuelt at træde ind, hvis Lars Løkke Rasmussen har behov for en rokade,« siger han.