Thomas Larsen: Grundlovsdag var et perfekt valgstunt for Thorning

Selv om Helle Thorning-Schmidt brugte det meste af grundlovsdag på alt andet end valgkamp, så var dagen et perfekt valgstunt for statsministeren, vurderer politisk kommentator.

Constitution Celebration in Copenhagen on Friday June 5. 2015. The Danish Royal family participates and Queen Margrethe makes a speech. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blev fredag båret frem af det historiske vingesus i anledningen af hundredeåret for grundloven, der gav kvinder stemmeret.

Statsministeren talte for en begejstret folkemængde foran et solbeskinnet Christiansborg, og i kontrolrummet for den socialdemokratiske valgkamp må man gnide sig i hænderne, siger Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Det har været en perfekt grundlovsdag for Helle Thorning-Schmidt. Hun står badet i historiens stråleglans som danmarkshistoriens første kvindelige statsminister og kan tale om den historiske dag, da danske kvinder fik stemmeret,« siger han.

Da statsministeren for ni dage siden udskrev det længe ventede folketingsvalg, var det således også med udsigt til både muligheden for at stå frem som statsminister på grundlovsdagen og i næste uge som frontfigur for den røde fløj, når der er politisk folkemøde på Bornholm.

Ifølge Thomas Larsen er valgdagene lagt godt til rette for Thorning, og grundlovsdagen er »som skræddersyet« til hende, for hun bliver løftet ud af den støj, uro og de kampe, som valgkampen indeholder.

»Socialdemokraterne kan næste ikke få en bedre begivenhed som afsæt for Helle Thorning-Schmidt,« siger Thomas Larsen.

»Det betyder, at hun får en større talerstol end de øvrige partiledere og kan tale som nationens leder, og det er klart, at man kan høste point på det i den valgkamp, som Socialdemokraterne gerne vil have bliver et præsidentvalg mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen (V),« konstaterer han.