Thomas Larsen: Enhedslisten udløser ikke regeringens fald

Enhedslisten river ikke tæppet væk under regeringen, selv om den endte med at indgå en finanslovaftale med V og K, vurderer Berlingskes politiske kommentator.

Enhedslisten holdt pressemøde efter regeringen havde præsenteret en finanslov med VK. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, tager ikke det ultimative våben i brug, efter at regeringen har indgået en finanslovaftale med Venstre og de Konservative.

Det vurderer Berlingske politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Det er helt utænkeligt, at Enhedslisten i skuffelse og frustration skulle hive tæppet væk under regeringen - altså udløse regeringens fald. Det kommer ikke til at ske nu, og det kommer ikke til at ske i denne valgperiode,« siger Thomas Larsen.

»Jeg tror, at Enhedslisten allerede har truffet den helt principielle beslutning, at man ikke vil være med til at vælte den nuværende regering. I sidste ende vil det falde tilbage på partiet. Vælgerne vil straffe partiet for at gøre det,« uddyber Berlingskes politiske kommentator.

Han peger desuden på det paradoksale i, at Enhedslisten kan ende med at blive styrket trods sorteper i finanslovforhandlingerne.

»Nok har Enhedslisten tabt et politisk slag, men det, der kan gå hen at blive en gevinst for partiet, er, at der er rigtig mange vælgere derude, som lytter til dem, når de anklager regeringen for at have forpasset en enestående god mulighed for en rød finanslov,« siger Thomas Larsen, der tilføjer:

»Regeringspartierne kan komme under beskydning, når Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) for alvor går i gang med sin kritik. Og vi ved fra tidligere, at der er mange centrumvenstre-vælgere, der lytter, når Johanne Schmidt-Nielsen taler.«