Thomas Larsen: DF er blevet en udfordring for Venstre

Ny meningsmåling viser, at DF-leder Kristian Thulesen Dahl får større opbakning fra vælgerne end statsminister Helle Thorning-Schmidt, når det drejer sig om EU-politikken.

ARKIVFOTO.43,1 procent af vælgerne er enige med Kristian Thulesen Dahl (DF), mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kun får opbakning til sin EU-politik af 36 procent af vælgerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny måling for netavisen Altinget.dk viser, at 43,1 procent af vælgerne er enige med Kristian Thulesen Dahl (DF), mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kun får opbakning til sin EU-politik af 36 procent af vælgerne.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, er det et udtryk for danskernes bekymring for, at EU kan være med til at udfordre den danske velfærd.

»Nogle af de mest afgørende årsager til, at vælgerne bakker op om Dansk Folkeparti i målingen, er debatten i forbindelse med social dumping og velfærdsturisme. Målingen afspejler, at Dansk Folkeparti er i samklang med rigtig mange danskere, og at de traditionelle ja-partier har svært ved at komme igen i den debat,« siger Thomas Larsen.

Kigger man nærmere på tallene i målingen, fremgår det, at de vælgere, som stemte på Venstre ved det seneste valg, i høj grad foretrækker Dansk Folkepartis EU-politik. 59 procent af dem er enige med Kristian Thulesen Dahl, mens kun 20 procent af Venstres vælgere bakker op om Helle Thorning-Schmidts EU-politik.

At flere Venstre-vælgere bakker op om den EU-skeptiske Thulesen Dahl end om statsministeren, som er helhjertede EU-tilhænger, afspejler ifølge Thomas Larsen, hvordan Dansk Folkeparti er begyndt at hugge sig ind på Venstres vælgere.

»Dansk Folkeparti er i stigende grad blevet en udfordring for Venstre og kan appellere temmelig stærkt til Venstres vælgere. Det skyldes blandt andet, at Morten Messerschmidt (DF) har ført en meget synlig kampagne, men også at Dansk Folkeparti er der, hvor de fleste danskere er,« siger Thomas Larsen, der spår, at Dansk Folkeparti har kurs mod et historisk godt EU-valg.

Thorning kan trøste sig med, at 72 af de socialdemokratiske vælgere foretrækker hendes EU-politik frem for Thulesen Dahls, som kun 14 procent af socialdemokraterne kan bakke op om.