Thomas Larsen: »Der er et skær af dobbeltmoral over Venstre«

Det klinger ifølge Berlingskes politiske kommentator en smule hult, når Lars Løkke Rasmussen insisterer på at holde sine egne skatteoplysninger for sig selv, fordi det er en privat sag.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), afviser at fortælle, om der er betalt skat af den Venstre-betalte familierejse til Mallorca. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), afviser at fortælle, om der er betalt skat af den Venstre-betalte familierejse til Mallorca. Og han vil heller ikke fortælle, hvor stor en del af de 152.000 kroner til tøj, han selv har betalt. Eller hvornår, han har gjort det.

Det er et mellemværende mellem ham og skattevæsenet, fastholder Lars Løkke Rasmussen. Men det er ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, svært at respektere, når Venstres top selv pressede på for at få fremlagt alle dokumenter, da statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag buldrede løs 2010.

»Der er et skær af dobbeltmoral over Venstre i denne her sag. Når man kræver, at ens politiske modstandere skal lægge alt frem i en skattesag, så må kravet gælde begge veje. Derfor står Venstre-toppen også i en ubekvem og lidet troværdig situation, når de nu siger, det er en privat sag, og at offentligheden derfor ikke kan få lov til at se, hvad der er op og ned i Løkkes mulige skattesag,« siger Thomas Larsen.

Spørgsmål: Men Lars Løkke Rasmussen understregede jo tirsdag, at han aldrig har bedt Helle Thorning-Schmidt om at lægge skattepapirerne frem?

»Der var i hvert fald nogle meget, meget fremtrædende Venstre-politikere, der dengang krævede, at Thorning skulle lægge alt frem. Så det kan godt være, at partiformanden ikke selv formulerede kravet, men det gjorde nogle af hans allernærmeste kollegaer i partiet (eksempelvis Peter Christensen, red.). Derfor må man selvfølgelig også gå ud fra, at det var et krav fra Venstre som sådan,« siger Thomas Larsen.

Lige i overkanten

Han mener, det ville være klogt af Lars Løkke Rasmussen at fremlægge dokumentation for både købet af tøj og hans kone og søns rejse til Mallorca, så befolkningen selv kan konstatere, at alt er, som det skal være. For det er ifølge Thomas Larsen lige i overkanten at forlange, at danskerne skal tage hans gentagne garanti for, at han betaler den skat, han skal, for gode varer.

»For det er ikke indlysende, at vælgerne skal tro på, at alting er i skønneste orden. Slet ikke set i lyset af lignende sager, hvor informationerne fra Venstre ikke altid holdt helt stik,« siger Thomas Larsen.

Både Venstres folketingsgruppe og efterfølgende Forretningsudvalg udtrykte tirsdag fuld opbakning til Lars Løkke Rasmussen som partiformand og statsministerkandidat.

TV: Bænken: Løkke har mistet jordforbindelsen