Thomas Larsen-bog går i dybden med Frederiksens fortid

Siden Mette Frederiksen satte sig på formandsposten i Socialdemokratiet, har partiet undergået noget af en udvikling. Afstanden til DF er blevet mindre, udlændingepolitikken strammere, og kløften til de Radikale dybere. En ny bog af Berlingskes Thomas Larsen stiller nu skarpt på udviklingen.

Hvad ligger til grund for Socialdemokratiets seneste tilnærmelser til Dansk Folkeparti? Dette spørgsmål lover Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, at besvare i bogen »Mette Frederiksen – Et politisk portræt«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvad lå bag Socialdemokratiets bemærkelsesværdige skifte i udlændingepolitikken? Hvorfor var det, at Mette Frederiksen ikke ville i regering med De Radikale? Og hvad lå til grund for de seneste tilnærmelser til Dansk Folkeparti?

En ny bog – »Mette Frederiksen – Et politisk portræt« – er på vej, og ifølge en pressemeddelelse fra forlaget Gyldendal vil nogle af svarene på ovenstående spørgsmål se dagens lys. Det 317 sider lange politiske portræt er skrevet af Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, som stiller skarpt på den socialdemokratiske partileder i en tid, hvor det største parti i rød blok er på vej ind i det første folketingsvalg med Frederiksen som formand.

»Bogen giver læseren mulighed for at komme tættere på Mette Frederiksen som politiker, og den giver et samlet billede af det politiske projekt, hun har arbejdet systematisk på at udvikle. Læseren vil få et samlet billede af, hvordan hun gerne vil være med til at forme Danmark«, siger bogens forfatter, Thomas Larsen.

Foto: Gyldendal.

Bogen er fortællingen om partilederens vej fra de socialdemokratiske rødder i Aalborg, de første år i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og vejen op gennem geledderne til toppen af et parti i krise. Men siden er vælgerkrisen vendt, lyder det i bogens foromtale, og de seneste meningsmålinger viser støt fremgang. I dag er Socialdemokratiet på ny landets største parti, lyder konstateringen, og »det interne sammenhold i partiet er bedre, end det har været i mange år«.

»Der er tale om et stykke politisk historie, der ikke kun er spændende i en dansk kontekst. Set i en europæisk sammenhæng er det interessant, at de danske socialdemokrater i langt højere grad er ved finde vejen tilbage til vælgerstøtte og indflydelse, end det er tilfældet for mange af søsterpartierne, der befinder sig i en dyb krise,« siger Thomas Larsen, der peger på, at flere socialdemokratiske partiledere er begyndt at se i retning af Danmark.

»Mette Frederiksen – Et politisk portræt« udkommer 24. april.