Thomas Larsen: Bødskov ligner en færdig mand

Justitsminister Morten Bødskov overlever kun sin misinformation af Folketingets retsudvalg, hvis Enhedslisten mod forventning spænder et sikkerhedsnet ud i 11. time. Ministerens håndtering af sagen har været katastrofal, vurderer Thomas Larsen.

-Arkiv- SE RITZAU Bødskov åbner dør på klem for syvårige Im og hendes mor BV.: Justitsminister Morten Bødskov holder pressemøde om regeringens nye bandepakke tirsdag d.29.oktober 2013 i Justitsministeriet. Bandepakken skal styrke den samlede indsats mod rocker- og bandekriminalitet. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Set med mine øjne ligner Morten Bødskov en færdig mand i Justitsministeriet. Det er ekstremt alvorligt, at han med overlæg har misinformeret - læs: løjet - for Folketingets retsudvalg. Det gør det ikke bedre, at han har inddraget en politidirektør i denne løgn, og at han har fået formanden for retsudvalget til at formidle løgnen videre. Hvis Morten Bødskov overlever disse manøvrer, skyldes det kun, at Enhedslisten rent politisk vælger at holde hånden over ham, og det tvivler jeg stærkt på. Jeg tror, at offentligheden i løbet af kort tid vil få besked om, at Morten Bødskov ikke fortsætter som minister.«

Så skarpt trækker Berlingskes kommentator, Thomas Lasen, situationen op, efter at Morten Bødskov har erkendt, at retsudvalget er blevet vildledt i sagen om Pia Kjærsgaards og retsudvalgets besøg på Christiania.

»Jeg tror ikke, at Morten Bødskov vil overleve, at han har begået et så alvorligt tillidsbrud overfor retsudvalget. I forhold til de sager, som jeg har fulgt gennem mere end 20 år på Christiansborg, og som har kostet andre ministre deres liv, hører denne sag til en af de mest alvorlige,« siger Thomas Larsen.

»Indtil nu har mange ment, at Morten Bødskov kunne risikere at blive straffet for, at Enhedslisten følte sig meget dårligt behandlet i forbindelse med, at regeringen valgte at indgå et blåt forlig om finansloven. Men glem alt om dette forløb nu - for Morten Bødskov har med sin handlemåde selv stillet sig helt ud på planken og har kortsluttet retsudvalgets tillid til hans person. Enhedslisten kan vælte ham uden på nogen måde at få skudt i skoene, at der vil være tale om en hævnaktion oven på de kuldsejlede finanslovsforhandlinger. Med sin bevidste misinformation af retsudvalget har Morten Bødskov forbrudt sig mod alle de spilleregler, som en minister skal overholde,« vurderer Thomas Larsen.

DEBAT | Hvad ville du sige til, at det her bliver et farvel til justitsministerposten for Morten Bødskov? Giv dit besyv med her.