Thomas Larsen: Begge parter vinder på strid

Striden mellem Pia Kjærsgaard (DF) og Villy Søvndal (SF) kan blive til gavn for begge partier, vurderer Berlingske Tidendes politiske kommentator.

Først mente Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard, at hun ved tirsdagens demonstration på Christiansborg Slotsplads blev chikaneret af folk fra SF´s ungdomsorganisation SFU. Og SF's leder Villy Søvndal fik på puklen for det.

Så hævdede Villy Søvndal, at chikanen ikke kom fra SFU. Disputen kom op i folketingssalen. Og nu er Folketingets formand inddraget, efter at Villy Søvndal har sagt, at han indbringer Pia Kjærsgaard for Folketingets Udvalg for Forretningsordenen.

Hvad sandheden er i den sag må undersøgelser vise, men alle skriverierne er ikke nødvendigvis et onde for hverken Dansk Folkeparti eller for SF. Det mener Berlingske Tidendes politiske kommentator, Thomas Larsen.

Han kalder dermod sagen for et gode for begge partier op til et kommende folketingsvalg. For nu er fronterne tegnet op.

- Der er mange venstreorienterede vælgere, der vil hævde, at det Dansk Folkeparti lavede ved at vise sig på slotspladsen var et udtryk for en rendyrket provokation. De udløste selv balladen, siger Thomas Larsen, der vurderer, at en del af SF's vælgere er glade for, at Villy Søvndal går ind i et politisk opgør nu.

- Der blev jo uklarhed om, hvorvidt det er SFU eller andre, der står bag. Og mange vil tro på Villy Søvndal her. Partiet får masser af opmærksomhed, siger Thomas Larsen.

Og den opmærksomhed nyder Dansk Folkeparti også godt af i striden.

- Masser af DF's vælgere vil mene, at det er helt uantageligt, at de ikke kan møde demonstranter uden at blive chikaneret eller truet, siger Thomas Larsen.

Summa Summarum er dermed, at begge parter vinder ved at kunne trække sig tilbage med en del opmærksomhed og en masse spalteplads, hvilket ikke er uvæsentligt for to yderpartier med meget modsatrettede holdninger.

- De er de argeste modstandere, og det får de nu fortalt meget konkret til offentligheden, siger Thomas Larsen.

Læs hele Thomas Larsens analyse af skænderiet mellem Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal i Berlingske Tidende lørdag.