Thomas Larsen: Både Løkke og Thorning skjuler deres politik

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, kalder intern kritik af uklar Venstrepolitik for berettiget. Men rød fløj har også problemer med at vise tydelig politik.

Både Lars Løkke Rasmussen (V) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skjuler deres politik, mener Thomas Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Venstres bagland kan berettiget stille spørgsmålstegn ved flere af partiets centrale politiske punkter.

Det siger Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter flere Venstrepolitikere står frem i Jyllands-Posten og efterlyser klare svar på, hvad der er Venstreledelsens konkrete politik på blandt andet kontanthjælps- og sundhedsområdet.

»Når det handler om den store økonomiske politik, så må man sige, at der har Lars Løkke Rasmussen (V) hidtil mest satset på overordnede pejlemærker, der ikke er så konkrete,« siger Thomas Larsen.

»Vi ved for eksempel, at Lars Løkke Rasmussen gerne vil have udgiftsstop i den offentlige sektor, men vi ved ikke så meget om, hvordan det skal ske.«

Thomas Larsen mener dog også, at Venstre er kommet med flere politiske udspil, der ikke er til at tage fejl af.

»Venstre er kommet med udspil inden for retspolitik, udenrigspolitik, udlændingepolitik og har fremlagt en plan for landbrug og fødevareområdet,« siger Thomas Larsen.

Det er dog ikke kun hos de borgerlige regeringsbejlere, at det til tider kan være svært at gennemskue den konkrete politik, forklarer Thomas Larsen videre.

»Jeg mener, Helle Thorning-Schmidt (S) gør nøjagtig det samme som Lars Løkke Rasmussen. For ser vi på den kampagne, Socialdemokraterne senest har lanceret, så er den på mange måder renset for politik. Den er dels tilbageskuende ved at rose de resultater, man har opnået, og så siger den »og vi skal videre«, men hvordan man skal videre, det ved man faktisk ikke så meget om,« siger Thomas Larsen.

Han mener, det er helt bevidst, at udmeldingerne kan virke uldne i kanten, da partierne på den måde forsøger at undgå at jage vælgere væk.

»Hensigten er at undgå at skræmme vælgere og gøre dem mere nervøse ved at tale om reformer og indgreb. Men den store taber bliver her vælgerne, for der er mange, der ikke vil vide, hvad Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen vil gøre, hvis de vinder magten efter valget,« siger Thomas Larsen.