Thomas Larsen: Anonymt brev er en kæmpe fuser

Det anonyme brev i skattesagen er ikke blevet så afgørende, som det blev blæst op til at kunne blive, konkluderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

Brevet har ifølge Thomas Larsen været torne i øjnene på de Venstre-folk, der er indblandet i skattesagen, og det har hvirvlet en masse støv op, der er faldet på Venstres top. På billedet ses (fra venstre) Troels Lund Poulsen, Lars Løkke og Peter Christensen, som alle er blevet afhørt i Skattesagskommissionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forfatteren til det anonyme brev i skattesagen har endnu ikke meldt sig eller leveret de påståede beviser. Og så vil brevet formentlig ikke få nogle konsekvenser for skattesagen - eller for Venstre, som brevskriveren udråber som den helt store skurk.

Det konkluderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Da brevskriveren endnu ikke har meldt sig, og det bliver umuligt at få verificeret oplysningerne, så man formentlig bliver nødt til at arkivere brevet lodret, har brevet ikke vist sig at være en bombe, men tværtimod en kæmpe fuser,« siger han.

Torn i øjet på Venstre-folk

Brevet har ifølge Thomas Larsen været torne i øjnene på de Venstre-folk, der er indblandet i skattesagen, og det har hvirvlet en masse støv op, der er faldet på Venstres top.

»I virkeligheden har Venstre i denne her periode befundet sig i en utrolig svær position, fordi alle mulige spekulationer er kørt rundt i medielandskabet, uden de har kunnet forsvare sig mod dem,« siger Thomas Larsen og fortsætter:

»Så forløbet har været med til at svække Venstres position, men jeg tvivler stærkt på, at det får langsigtede virkninger«.

Klokken 12 tirsdag frigiver Skattesagskommissionen det anonyme brev, så bisidderne kan vise det til vidnerne, herunder Lars Løkke Rasmussen (V) og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V). Men det er ikke ensbetydende med, at den anonyme forfatter har forpasset sin chance for at give Skattesagskommissionens formand, Lars E. Andersen, et kald eller fremlægge de påståede beviser.

Lars E. Andersen fortæller, at forfatteren kan melde sig hvornår som helst. Og så vil oplysningerne blive taget med i kommissionens konklusion, der efter planen skal være klar 11. marts 2014. Hvis det sker, vil det være en helt anden sag for Venstre, understreger Thomas Larsen.

»Alle skal selvfølgelig se med meget stor alvor på det her brev. Hvis oplysningerne kan verificeres, så er der jo tale om nogle beskyldninger med meget stor alvor i sig,« siger Berlingskes politiske kommentator.

Det anonyme brev, som Berlingske tirsdag bringer uddrag af, indeholder oplysninger om, at Venstre har bedt et advokatfirma udarbejde et notat om skattesagen for efterfølgende at give det til BT.

Lars Løkke Rasmussen ønsker ikke at kommentere oplysningerne i brevet.

»Jeg har beredvilligt tidligere svaret på alle de spørgsmål, som undersøgelseskommissionen har haft i denne sag. Ud over det har jeg ingen kommentarer,« sagde han inden Venstres gruppemøde tirsdag.