Thomas Banke trækker sit kandidatur til Folketinget

Den tidligere borgmester i Fredericia Thomas Banke stiller alligevel ikke op som kandidat til folketingsvalget, meddeler han på sin Facebook-profil.

Foto: Søren Bidstrup. Thomas Banke. Arkivfoto: Søren Bidstrup
Læs mere
Fold sammen

Blot tre dage efter han meddelte sit kandidatur til årets folketingsvalg, trækker den tidligere Fredericia-borgmester Thomas Banke nu samme kandidatur tilbage.

På sin Facebook-profil skriver venstremanden, der tilbage i efteråret 2012 blev hovedperson i en af de mest spektakulære borgmesterafgange, der har været i nyere tid, at han ikke ønsker mere offentlig fokus omkring sin person.

»Sagen er den, at min tætteste familie samt mine nærmeste, siden jeg meddelte mit kandidatur, er blevet direkte indblandet i mit politiske engagement på en yderst ubehagelig måde – det er simpelthen kommet for tæt på og gået langt ud over vores personlige grænser,« skriver den tidligere Fredericia-borgmester og fortsætter:

»Det er absolut ikke rimeligt, og det kan jeg ikke byde dem. Hensynet til min familie og mine nærmeste vægter naturligvis højest – de skal ikke udsættes for det pres, jeg selv har lagt under siden fredag. Derfor denne beslutning,« skriver han, inden han ønsker de andre kandidater held og lykke.

Det vakte opsigt, da Thomas Banke i fredags meddelte, at han ville stille op til Folketinget, knap to år efter, at han blev tvunget til at gå af som borgmester i Frederia efter beskyldninger om rod i borgmesterbilagene og et misbrug af morfin.

Lørdag bekræftede Venstre i Fredericia, at han var en af tre kandidater, der havde tilbudt sin kandidatur som folketingskandidat for kredsen.

Lidt kryptisk insinuerer den tidligere Venstre-borgmester videre, at der er mulighed for, at han vil fortælle mere senere.

»Men jeg ønsker ikke mere offentligt fokus af hensyn til min familie i den tid, det måtte tage, før jeg er klar til at fortælle, hvad der eventuelt, fortælles skal.

I sin opdatering skriver Thomas Banke videre, at »jeg har min familie for kær til at drage dem direkte ind i den mere »mørke« side af det at være i en offentlig person, og det er, hvad vi har oplevet,« og beder samtidig om ro omkring hans person det næste stykke tid.